Haberler

Son dakika politika: İzol'den İYİ Parti'ye Ayasofya Cami göndermesi: "Şov yapmayın"

Güncelleme:

Son dakika haberleri: Devletin Derin Aklı kitabının yazarı Ramazan İzol, Ayasofya'nın ibadete açılıp açılmaması konusunda İYİ Parti'nin Meclis'e verdiği genelgeyle şov yapmaya çalıştığını söyledi.

Devletin Derin Aklı kitabının yazarı Ramazan İzol, Ayasofya'nın ibadete açılıp açılmaması konusunda İyi Parti'nin Meclis'e verdiği genelgeyle şov yapmaya çalıştığını söyledi.

Devletin Derin Aklı kitabı yazarı genç kanaat önderi İzol, son günlerde devam eden Ayasofya Camii'nin ibadete açılıp açılmayacağı tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 2 Temmuz'da Ayasofya'nın yeniden camiye döneceğini söyleyen İzol, "Sultan Fatih'in bize emaneti olan Ayasofya Camii ile ilgili gündem bugünlerde oldukça yoğun. Tabii ki 1935 yılına kadar cami olarak devam eden, ne yazık ki o tarihten sonra müzeye döndü. O zihniyet camilerimizi ağıra çeviren, analarımızın, bacılarımızın eşarbına el uzatan, ezanlarımızı Türkçe'ye çeviren zihniyettir. Öyle veya böyle bir şekilde oldu, bitti ve geçti. Son günlerde Cumhurbaşkanımızın da ifadesi ile aziz milletimizin desteğiyle Ayasofya'da Fetih Suresi de okunur namaz da kılınır deyişi ile ve milletin desteğiyle beraber yeniden cami konusu gündeme geldi, Cumhurbaşkanımız bunu masaya yatırdı. Tabi ki 2 Temmuz'da Danıştay Ayasofya'nın camiye çevrilmesi ile kurul toplantısı yapacak. Biz eminiz ki bu 2 Temmuz'da Ayasofya yeniden camiye dönecek. İş halihazırda bu noktaya gelmişken bir anda İyi Parti'nin şovuyla karşı karşıya kaldı" dedi.

"2 Temmuz'da inşallah Ayasofya camiye dönüşecek"

İyi Parti'yi sert dille eleştiren İzol, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu durum İyi Parti'nin şovudur. Zaten konu belli bir yere gelmiş, Siz yeni bir partisiniz. Grubunuzu kurduğunuzda Ayasofya'yı gündeme getirmediniz, madem sizin için bu kadar dertti neden ilk günden beri bu duruşu göstermediniz? Gündemi ele alıp şov mu yapmaya çalışıyorsunuz, amacınız şov değilse nedir? Bakın iş bu noktaya gelmişti zaten 2 Temmuz'da Danıştay bunun kararını verecek. İnşallah olumlu olacak bu karar. İYİ Parti Ayasofya'yı camiye çevirme genelgesini Meclise sundu. İYİ Parti şöyle düşündü, eğer bunu milletvekilleri onaylarsa ve Ayasofya camiye çevrilirse kendileri Ayasofya'yı İYİ Parti camiye çevirdi diyecekler. Genelgeyi AK Parti ve MHP'li milletvekilleri imzalamazlarsa İYİ Parti bu defa bu sefer reddedildiği yönünde şov yapacak. Arkadaşlar mesele parti meselesi değil. Zaten 2 Temmuz'da Danıştay toplanıyor. 2 Temmuzda Allah'ın izniyle Ayasofya camiye dönecek. Sen bunu bildiğin halde niye bu gölü mayalamaya çalışıyorsun, niye şova döküyorsun, niye fitne çıkarıyorsun? Sizin attığınız maya o gölü tutmaz, bilginiz olsun. Kuruluşunuzdan bu yana partinizin kuruluş tüzüğünde ya da partinizin yapacağı projelerde bulunmamasına rağmen Cumhurbaşkanımız, mübarek Kadir Gecesi Ayasofya'da Fetih Suresi okuduktan sonra Türkiye'de on yıllardır kanayan bir yaraya parmak basıp halkın nazarını bu konunun üzerine çekmiştir. Bir anda bu konudan nemalanmak üzere apar topar TBMM'ye genelge vererek pişmiş aşı sahiplenmeniz son derece trajikomiktir. Bu kadar emekten sonra bu yemeği size anca akılsızlar yedirir. Ben de şahsi olarak genelgenizi onaylamıyorum, oyununuzu, şovunuzu gördüm diyorum." - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İYİ Parti Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title