Haberler

Son Dakika: Merkez Bankası yıl sonu enflasyon ve dolar tahminini yükseltti

Güncelleme:

Son dakika: Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 10,82'den yüzde 11,46'ya, yıl sonu dolar tahminini ise 7,34'ten 7,60'a yükseltti.

Merkez Bankası, reel sektör, finansal sektör temsilcileri ve profesyonellerden oluşan 59 katılımcıyla gerçekleştirdiği "2020 yılı Eylül ayı Beklenti Anketi"ni yayımladı. Buna göre, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 11,46'ya, dolar beklentisi ise 7,60'a yükseltildi.

ENFLASYON BEKLENTİLERİ

Cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 10,82 iken, bu anket döneminde yüzde 11,46 oldu. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi yüzde 9,70'ten yüzde 10,15'e, 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise yüzde 8,58'den yüzde 8,86'ya yükseldi.

DOLAR BEKLENTİLERİ

Cari yıl sonu dolar beklentisi bir önceki anket döneminde 7,34 TL iken bu anket döneminde 7,60 TL'ye yükseldi. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 7,68 TL iken, bu anket döneminde 7,94 TL oldu.

BÜYÜME BEKLENTİLERİ

2020 yılı büyüme beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde -1,6 iken bu anket döneminde yüzde -1,5 olarak gerçekleşti. 2021 yılı büyüme beklentisi ise yüzde 4,3'ten yüzde 4,2'ye revize edildi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Merkez Bankası Eylül Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (147)

NONO:

chp gelirse türkiyeyi batıya fini köpek yapar aç kalın açıkta kalın vatanınıza sahip çıkın.

21
74
yanıtYanıtla
manuel:

250 bin dolara daire yaninda pasaport hediye olarak dagitilan vatana mi ?

yanıt45
yanıt7
erol bektas:

chp ne yaptı sana? senin peşine gittiklerin ülkeyi satıyor hâlâ uyuyorsunuz.

yanıt27
yanıt4
Züğürt Ağa:

Mal mısın sen nono 18 yıldır ülkeyi chp mı yönetiyor. Millet fakirleşiyor, alım gücü düşüyor, işsizlik oranı artıyor bu acı tabloyu örtbas etmek için bu saçmalıkları söylüyorsunuz. Biraz aklını kullanan. Milleti de aptal yerine koyma.

yanıt11
yanıt0
Huseyin aydin:

Akp ne yapsa ine de az size çalsada satsada ine de akp kazanacak chp Gelsin de kafir mi olalım

15
68
yanıtYanıtla
Mecnun:

Soyadını değıstir bence cahil çocuk tecavüzcüsu kadın katili hayvan tecavüzcülerin hepsinin chpli oldugunuda düşünuyorsundur aleynaya çakırı öldürenlerinde milliyetci kimliginin arkasına saklandıklarinida görmessin sen şimdi

yanıt30
yanıt7
Şıho:

Partiylemi müslüman oluyon sen ????

yanıt25
yanıt6
Çelik:

Bazen cevap veremezsin; bilmediğinden değil, karşındakinin cahilliğinden:(

yanıt39
yanıt3
sağıma baktım yalan soluma baktım yalan:

Hüseyin bey akpden önce at yarışlarındaki atlar , akp gelince değiştirilip üçe beşe katlanıp , gece gündüz koşturulup , müslümanların atlarıylamı değiştirildi . Eğer öğleyse sizin dediğiniz gibi chp gelince gene kendi atlarını koşturacak . yani kumarı müslüman oynarsa oynar chp oynarsa yanar da yanar ne din kalır ne iman .

yanıt8
yanıt1
Uyanış:

140 milyar dolarlık borç 469 milyar dolar oldu. Hala Akp diyor 124 tesis özelleşti yani satıldı üstüne bu borç. Torunlarımızın çocukları bile ödeyemez bu borcu. Aç gözünü Zeynep tekrarı yok bunun!!

yanıt1
yanıt0
Tüm 147 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title