Haberler

Son Dakika: Merkez Bankası'ndan döviz ve altın açıklaması: Piyasalardaki aşırı oynaklığın azaltılması için tüm araçlar kullanılacak

Güncelleme:

Son dakika: Merkez Bankası, rekor kıran altın ve doların fiyat gelişmelerinin yakından takip edildiğini belirterek, "Aşırı oynaklığın azaltılması için tüm araçlar kullanılacak" açıklamasında bulundu.

Merkez Bankası rekor kıran altın ve dolar hakkında bir açıklama yaparak, fiyatlarda yaşanan hareketliliğin yakından izlendiği belirtildi. Yapılan açıklamada, Merkez'in fiyat istikrarı ve finansal istikrar temel amaçları çerçevesinde elindeki bütün araçları piyasalardaki aşırı oynaklığın azaltılması doğrultusunda kullanılacağı vurgulandı.

Merkez Bankası'nın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"Uygulamaya alınan mali ve parasal politikalar küresel salgın hastalığın Türkiye ekonomisi üzerindeki etkilerinin sınırlandırılmasında ve üretken kapasitenin korunmasında başarılı olmuştur.

"HEDEFLİ LİKİDİTE İMKANLARI KADEMELİ OLARAK AZALTILACAK"

Son dönemde açıklanan veriler iktisadi toparlanmanın güç kazandığına işaret etmektedir. Bu bağlamda Ağustos başı itibariyle iktisadi faaliyetteki normalleşme süreciyle birlikte, hedefli ilave likidite imkanları kademeli olarak azaltılacaktır.

"MERKEZ BANKASI ELİNDEKİ TÜM ARAÇLARI KULLANACAKTIR"

Öte yandan, piyasalarda oluşan fiyat gelişmeleri yakından izlenmektedir. Merkez Bankası, fiyat istikrarı ve finansal istikrar temel amaçları çerçevesinde, elindeki bütün araçları piyasalardaki aşırı oynaklığın azaltılması doğrultusunda kullanacaktır."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Merkez Bankası Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (123)

Hasan:

Merkez bankası ibadete açılsın.

65
4
yanıtYanıtla
Haktan:

Dolar Euro artıyor ama dış güçlere laf edilmiyor bizi bitirmek istiyorlar bunu herkes biliyo ama sizin cahiller devlete laf ediyo Ulan siz 5 para etmezsiniz çünkü çapınız düşük

11
56
yanıtYanıtla
Ahmet:

Kafaya bak

yanıt3
yanıt0
Hekim:

Adam olaydin bitirmeye calisanlara karsi guclu ekonomin olsaydi. Hep baskasina sucu atin, 20 senedir ayni hukumet ayni yalanlar millet ac gelmis dis gucler diyor hala.

yanıt1
yanıt0
Zaza23:

Dunyanin en zeki insani sizlersiniz bence katiliyorum ben gurbetci padisahim tsk senin sayende euromuz muthis yukseliste

yanıt1
yanıt0
MB bağımsız olamadı gitti:

Basın çil çil paraları verin ucuz krediyi millet ev alsın araba alsın ekonomi böyle kurtulacak çarkları döner zannediliyor ise geçmiş olsun kışı kimse çıkaramaz.

56
5
yanıtYanıtla
psiko:

verirseniz bol keseden konut kredilerini, ticari kredileri parayı alan basar altına dövize, günaydın geçmiş olsun

51
1
yanıtYanıtla
Fırtına:

Çok yerinde bir tespit

yanıt6
yanıt0
ali:

Dolar 10 kuruş arttı diye Ecevit''e etmedikleri laf kalmamıştı. Ülke bir gece 29 milyar dolar zarar etti dediler. Haklılardı. 1. 20 olan dolar 1. 30 olmuştu. Şimdi ise 7 lira oldu. 1. 30''dan doları 7 lira yapmayı başardılar. Kaç 10 kuruş arttı, kaç milyar dolar zarar var bir hesaplayın bakalım.

39
6
yanıtYanıtla
Hekim:

Kardesim 2023u beklerken, ayasofyada bir namaz kil yeter sana.

yanıt0
yanıt0
Tüm 123 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title