Haberler

Son Dakika! Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu: Hemen faiz indirilecek şeklinde ön yargılı yaklaşımı doğru bulmuyorum

Güncelleme:

Son dakika! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, verdiği özel bir röportajda "Nisan veya sonrasındaki aylarda PPK kararıyla ilgili hemen faiz indirilecek şeklinde ön yargılı bir yaklaşımı doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı. Kavcıoğlu, Merkez Bankası'nın yüzde 5 enflasyon hedefine de sıkı sıkıya bağlı olduğunu vurguladı.

Bloomberg'in sorularını yanıtlayan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, başkanlığında ilk faiz kararının verileceği Nisan ayında veya sonraki aylarda gerçekleştirilecek Para Politikası Kurulu (PPK) toplantılarında "hemen faiz indirileceği ön yargısını" doğru bulmadığını belirtti.

"%5 ENFLASYON HEDEFİNE SIKI SIKIYA BAĞLAYIZ"

Göreve geldikten sonra ilk kez bir söyleşi veren Kavcıoğlu, Merkez Bankası'nın yüzde 5 enflasyon hedefine sıkı sıkıya bağlı olduğunu dile getirdi. Kavcıoğlu'nun TCMB Başkanlığına atanmasından hemen önce Naci Ağbal başkanlığındaki Para Politikası Kurulu politika faizini beklentilerin üzerinde artırmış, Ağbal'ın görevden alınmasıyla para politikasında da ani bir değişiklik olacağı beklentileri ortaya çıkmıştı.

"PARA POLİTİKASI ARAÇLARINI BAĞIMSIZ ŞEKİLDE KULLANMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

TCMB'nin araç bağımsızlığına ilişkin soruya ise Kavcıoğlu, "Merkez Bankası'na enflasyonu kalıcı bir şekilde düşürmek için elindeki araçları kullanmak konusunda kanunla araç bağımsızlığı verilmiştir. Merkez Bankamız da değişen dünya koşulları altında ve başta enflasyon görünümü olmak üzere yurtiçi makro ekonomik gelişmeler ışığında para politikası araçlarını günün şartlarına göre bağımsız şekilde kullanmaya devam edecektir." yanıtını verdi.

"KURLAR, PİYASA KOŞULLARINDA ARZ VE TALEP DENGESİNE GÖRE OLUŞACAK"

Türk lirasını desteklemek için rezervlerin kullanımına ilişkin soruyu yanıtlayan Kavcıoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Gelecek dönemde Merkez Bankası, Para ve Kur politikası metninde belirtildiği gibi dalgalı kur rejimine bağlı kalacak, kurlar serbest piyasa koşullarında arz ve talep dengesine göre oluşacaktır."

TEK POLİTİKA FAİZİ UYGULAMASI DEVAM EDECEK Mİ?

TCMB Başkanı, "Merkez Bankası uygun koşullar oluştuğunda rezervlerini güçlendirmeye yönelik araçları iletişimi önceden ve gerektiği şekilde yaparak devreye alabilecektir" açıklamasını yaptı. Kavcıoğlu, TCMB'nin tek politika faizi uygulamasına devam edip etmeyeceğine yönelik bir soruya, "Para politikasının operasyonel çerçevesini koruyacağız, bir hafta vadeli repo faiz oranı para politikası açısından temel politika aracımız olmaya devam edecek. Sadeleştirilmiş operasyonel para politikası çerçevesinin, aktarım mekanizmasını güçlendirdiğini, kararların ve uygulamaların daha sade ve net şekilde iletişiminin kurulmasına imkân verdiğini görüyoruz." sözleriyle yanıt verdi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Merkez Bankası Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500

Yorumlar (52)

XX:

EE MERKEZ BANKASI BAŞKANI NİYE DEĞİŞTİ O ZAMAN. . CUMA GÜNÜ DOLAR ALANLARI ZENGİN ETMEK İÇİN Mİ

30
1
yanıtYanıtla
sivri:

indiremezsin zaten indirde görelim döviz ve altın ne oluyor dolar 10 tl olur altın 600 tl olur olmakla da yetinmez durduramazsın sürekli artar tabi bu faize göre yükselmez senin ekonomin batık işşsizliğin olmuş 20 milyon insanların aç ondan ama bazı troller faizden olduğunu sanıyor beyin olmaynca böyle malesef market raflarını indiremeyen bu ülkede hiçbir şeyi stabil tutamaz önce insanlarınızın karınlarını doyurun aç insanlar aç

27
4
yanıtYanıtla
Necdet:

O zaman niye MB başkanı değiştirdiniz?

29
1
yanıtYanıtla
kamil:

kaç yıldır yönetiyorsunuz niye avrupa gibi sıfır faiz ve güçlü ekonomi olamıyorda ekonomi her geçen gün dahada kötüleşiyor faizler arttığı halde kur larda artıyo boş koltuk olsa bu kadar kötü yönetilmezdi

23
5
yanıtYanıtla
borsacı:

indiremesin zaten indirde gör bakalım indirdiğin anda dolar 9 tl altın 600 tl

24
2
yanıtYanıtla
vatandaş:

siz bu kardeşinize verin yetkiyi faizle nasıl başa çıkılır göreceksiniz

23
2
yanıtYanıtla
123:

alamanya bizi kiskaniiir. . !

yanıt1
yanıt0
şl:

fayizler insin ihtiyaç kıredisi çekip nefes almak istiyoruz miletin bekledi bu

13
4
yanıtYanıtla
BY LATiF''E:

Ben sana karsiliksiz kredi veririm, ama tek bir sartla: Türkceni düzelt.

yanıt0
yanıt1
memleketin geldiği hale bak:

Vatandaş ihtiyaç kredisi ile hayatını idame ettirir duruma gelmiş. Vatandaş bankanın faizle vereceği haram paraya muhtaç ve acı olan şu ki vatandaş bu faizli parayı almaktan hiç de rahatsız değil, yeter ki faizler belirli bir seviyeye düşsün. Nasıl bir dindarlıksa, nasıl bir vatanseverlikse, nasıl bir müslümanlıksa. Vah ki ne vah.

yanıt8
yanıt1
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title