Haberler

Son Dakika: Euroleague finalinde Anadolu Efes, Barcelona'yı 86-81 yenerek şampiyonluğa ulaştı

Güncelleme:

Son dakika: THY Euroleague finalinde Anadolu Efes, Barcelona'yı 86-81 yenerek tarihindeki ilk şampiyonluğa ulaştı. Temsilcimiz, Fenerbahçe'den sonra bu kupayı kazanan ilk Türk takımı oldu. Anadolu Efes koçu Ergin Ataman da Euroleague'i kazanan ilk Türk antrenör unvanını aldı. Lacivert-beyazlı takım 25 yıl sonra Avrupa'da ilk kez kupa kazanma başarısı gösterdi.

Ergin Ataman yönetimindeki Anadolu Efes, Avrupa'da tarih yazdı. Euroleague finalinde temsilcimiz, Barcelona'yı 86-81 yenerek kupayı tarihinde ilk kez müzesine götürdü.

TÜRK BASKETBOL TARİHİNİN EN BÜYÜK BAŞARILARINDAN BİRİ

Anadolu Efes, basketbolda Türkiye'ye 10. Avrupa kupasını getirdi. Lacivert-beyazlı takım, Avrupa'nın kulüpler bazında bir numaralı kupasını kazandı ve Türk basketbol tarihinin en büyük başarılarından birine imza attı.

Son Dakika: Euroleague finalinde Anadolu Efes, Barcelona'yı 86-81 yenerek şampiyonluğa ulaştı

ERGİN ATAMAN TARİHE GEÇTİ

Anadolu Efes, şampiyonluğa ulaştı ve Ergin Ataman, Koraç Kupası, Saporta Kupası, EuroChallenge, EuroCup ve EuroLeague'i kazanan ilk ve tek coach olarak adını tarihe yazdırdı. Ataman ayrıca, farklı takımla Avrupa şampiyonluğu yaşayan 3. isim olarak da tarihe geçti. Şu ana kadar bunu başaran diğer iki coach Dusan Ivkovic (EuroLeague, EuroCup, Saporta ve Koraç) ile Aito Garcia Reneses (EuroCup, Saporta, Koraç ve EuroChallenge) olmuştu.

25 YIL SONRA BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

Anadolu Efes, Avrupa kupalarında 25 yıl sonra ikinci şampiyonluğunu yaşadı. Lacivert Beyazlı takım, 1996 yılında Türk basketbol tarihinin ilk Avrupa kupasını elde etmişti. Başantrenör Aydın Örs yönetimindeki Anadolu Efes, 1996'da Avrupa Radivoj Koraç Kupası'nı kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Anadolu Efes Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (2)

YuSuF HoCa:

Gerçekten kolay bir iş değil tebrik etmek lazım efesi ,Fenerbahce de tam dört yıl uğraşmıstı kupa için.Üzüldüğüm nokta GS ın burada olamayışı Üç yıldır söyledim EFES le GS birleşsin diye Kimse dinlemedi beni.GS Efes ile birleşseydi şimdi Avrupanın bir numarası apoleti olacaktı Hem de böylece iki numaralı uefa kupasıyla övünmek zorunda kalmazlardı.Artık tren kaçtı tövbe billah bir daha bu fırsat ele geçmez.Şimdi efesin NBA opsiyonlu oyuncuları gidecek tekrar sil baştan bir takım kurulacak..

2
9
yanıtYanıtla
Milliyetçi:

Beşiktaşla Galatasaray birleşsinler müthiş olur

0
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title