Haberler

Son dakika: Dövizdeki artış sonrası benzine büyük zam! Fiyat 11 lira sınırına dayandı

Güncelleme:

Son dakika: Dolar kurundaki artış akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansımaya devam ediyor. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinde 56 kuruş fiyat artışı oldu. Zammın ardından benzinin litresi İstanbul'da 10,89'dan, Ankara ve İzmir'de 10,98'den satılacak.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 56 kuruş zam yapılacağını duyurdu.

EPGİS'ten yapılan açıklamada, "Akaryakıt ürünlerinde fiyat artışı 17/12/2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; benzinde 56 kuruş pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur." denildi.

BENZİNİN LİTRESİ KAÇ LİRA OLACAK?

Zammın ardından Ankara ve İzmir'de ortalama 10,42 liradan satılan benzinin litre fiyatı 10,98 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 10,33 liradan 10,89 liraya çıkacak.

DÖVİZDEKİ HAREKETLİLİK AKARYAKIT FİYATLARINI VURDU

Merkez Bankası'nın seri faiz indirimlerine gitmesiyle Türk lirasında yaşanan tarihi değer kayıpları, akaryakıt ve birçok üründe zam yağmuruna neden oldu.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
500

Yorumlar (8)

Tutankamon Hoca:

Asgari ücret erimeye vaşladı almadan

48
3
yanıtYanıtla
MASARİ:

Asgari ücreti hızlı öğrenmiş bunlar.

41
4
yanıtYanıtla
HAKAN ARSLANOĞLU:

Elektrikli arabalar zamanla çoğalsın da, petrol zenginleri bir dilim kuru ekmeğe muhtaç kalsınlar inşallah.

16
27
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Elektrik üretebiliyor muyuz acaba

yanıt0
yanıt0
Murat Şengezer:

Çok güzel ohhhhh

34
1
yanıtYanıtla
MASARİ:

Durum gerçekten üzücü arkadaşlar okuyan dostlar..

23
11
yanıtYanıtla
Mehmet kuru :

Nasıl bir savaş olduğunu hala anlamdınız mı . Amaçları Tayyip Erdoğan’ı indirmektir . Oyun hep aynı . Bizi bır Irak bir Suriye yapacaklar .

1
5
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Bu millet en iyisini hak ediyor benzin 3 TL olsa ucuz diye almazlar pahalı benzin alıp binmeyi hak ediyor, benzin 30 TL olsun

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title