Haberler

Son Dakika: Ticaret Bakanlığı, ÖTV indirimini fiyatlara yansıtmayan bayiler için müfettiş görevlendirdi

Güncelleme:

Son dakika: Ticaret Bakanlığı, sıfır kilometre araç satışında ÖTV matrah değişikliği sonrası ortaya çıkan indirimi fiyatlara yansıtmadığı iddia edilen bayiler için müfettiş görevlendirdi.

Ticaret Bakanlığı, sıfır km araç satışında ÖTV matrah değişikliği sonrası ortaya çıkan indirimi fiyatlara yansıtmadığı iddia edilen bayiler için harekete geçti. ÖTV'de matrah değişikliğine rağmen sıfır km araç fiyatlarının düşmemesine neden olan haksız ticari uygulamaların tespiti amacıyla Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un talimatıyla Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı harekete geçti. Denetleme yapmak üzere müfettişler görevlendirildi.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"12.08.2021 tarihli 4373 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla özel tüketimvergisi matrahlarında yapılan değişiklik ile sıfır km araçlarınfiyatlarının düşürülmesi amaçlanmıştır. Ancak sıfır km araçfiyatlarını düşürmeyi amaçlayan söz konusu düzenlemenin piyasafiyatlarına yansımadığına ilişkin olarak Bakanlığımıza 2.000'den fazlaşikayet dilekçesi ulaşmıştır.

Söz konusu şikayet başvurularında, bayiler tarafından ÖTV düzenlemesikapsamındaki araçların fiyatlarında indirim uygulanmaktan imtinaedildiği ve ayrıca stoklarındaki sıfır kilometre araçları çeşitligerekçelerle galericilerle anlaşma yoluna giderek veya kendibünyelerinde yüksek fiyattan ikinci el araç olarak satmayaçalıştıkları gibi iddialar yer almıştır. Yine bu şikayetbaşvurularındayukarıdaki haksız işlemleri yapan bayilerinstoklarında araç kalmadığını iddia ederek ÖTV düzenlemesi kapsamındakiaraçları müşterilerine satmadıkları ifade edilmiştir.

"MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ"

Vatandaşlarımızdan gelen bu şikayet dilekçelerinin çözümekavuşturulması ve Cumhurbaşkanı Kararıyla sıfır km araçlarınfiyatlarını düşürmeyi amaçlayan söz konusu düzenlemeyi etkisiz halegetirmeye çalışan haksız ticari uygulamaların tespiti ve bu konudakicezai müeyyidelerin uygulanması maksadıyla Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un talimatlarıylaTicaret Müfettişleri görevlendirilmiştir.

"DENETİMLER DEVAM ETMEKTE"

Müfettişlerce, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve ilgilidiğer mevzuat kapsamında denetimlere ivedi bir şekilde başlanmıştır. Müfettişler bu kapsamda sıfır kilometre araçlara ilişkin üretici,distribütör, bayi ve galerici araç tedarik zincirini incelemektedir veyürütülen bu denetimler halihazırda devam etmektedir."

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı Haberler Son Dakika

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

500

Yorumlar (16)

Samet Poyraz Hüsne Bıyıklı:

Sayın yetkililer görevlendirilen müfettişlerde mi sorun yoksa bu fiyatlarmı çok normalde biz mi abartıyoruz en son gıda fiyatları içinde aynı açıklamalar yapıldı ama fiyatlar düşeceğine arttı bari müfettişleri yormayın 100 kişinin 90 ı bu haberin göstermelik olduğunu bilir zaten avrupa ülkesi olsaydık avrupada çöpe atılan araca bizim ülkemizde 50 bin tl istenmezdi.Allah yardımcımız olsun.

82
16
yanıtYanıtla
Samet Poyraz Hüsne Bıyıklı:

Arkadaşlar instagramda aracsizlar diye bir sayfa açıyorum şimdi araç fiyatlarını ancak biz vatandaşlar düşürebiliriz lütfen takip edin bu tür haberler her ay temcid pilavı gibi önümüze sürülüyor ancak son 3 yılda yüzde 80 in üzerinde arttı araç fiyatları dahada artacak.

yanıt4
yanıt0
AkıL Yasası:

ikinci eller içinde bi galerileri dolaşsanız ellerindeki sıfır araçları satmıyorlar. faiş fiyatlar var ikinci elde lütfen bu işe bir el atın artık.

63
10
yanıtYanıtla
Fakır:

ötv, mtv, ztv, xtv, kdv, atv hayatımızı sildiler bu tv lerle

30
13
yanıtYanıtla
TUGRA TUĞRUL :

ARAÇ YOK ARAÇ

29
7
yanıtYanıtla
Ali Erdoğan:

En düşük sıfır araç şuan 168 bin TL , bundan bir kaç yıl önce en düşük sıfır araç 22 bin TL di

28
7
yanıtYanıtla
kadir bedir :

2. el araç fiyat birimiyle avrupa, abd,yjaponya çin gibi hatta en gelişmemiş ülkelerde 3-4 tane sıfır araç alınıyor...bu ülke vatandaşının araç,gıda, enerji yakıtları , kira ve ev fiyatlarından çektiği nedir yahu...

26
4
yanıtYanıtla
müdür :

a haber haberi yapıyorsa yalandır.

15
10
yanıtYanıtla
Serdar sert :

Aaaa. Ticaret Bakanlıgımız bizi düşünmüş olaya el atmış. Bu kadar işin içinde lütfetmiş el atmış Vallahi çok mutlu oldum.

23
2
yanıtYanıtla
Hikmet Aslan:

Arkadaş ne yaparsan yap adam kılıfına uydurmuş araç yok gelmiyor vs diyor mühettiş ne yapacak adam bulmuş kolayını araç gelmiyor diyor ama bakıyorum sahibden de adamda aynı araçtan 3 4 tane satıyor üzerine 30 bin koymuş oh ne güzel memleket sahibinden e de baksın mühettiş arkadaşlar sorsun nereden aldın bu araçı adamlara paranla yalvaracan neredeyse ama yok diyor

15
3
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title