Haberler

Yarasalar kör mü? Yarasalar etrafı nasıl görüyor? Yarasalar görebiliyor mu?

Güncelleme:

Yıllardır duymaya alıştığımız bilgilerden bir tanesi de yarasaların kör olduğu bilgisidir. Peki bu bilgi ne kadar doğru? Gerçekten Yarasalar kör mü? Yarasalar etrafı nasıl görüyor? Yarasalar görebiliyor mu?

Yarasalar kör mü? Sorusu birçok kişi tarafından merak edilen ilginç bilgilerden bir tanesidir. Birçok kişinin merak ettiği bu konuda yayılan bilgi gerçekte ne kadar doğru? Yarasalar gerçekten çevresiniz göremiyor mu? Yarasalar kör mü? Yarasalar etrafı nasıl görüyor? Yarasalar görebiliyor mu? Sorularını sizler için yanıtladık.

YARASALAR KÖR MÜ?

Yarasaların görüp görmediğine dair birçok yanlış bilgi bulunmaktadır. Yarasaların karanlıkta yönlerini kendi çıkardıkları seslerin yankılanmasıyla bulduğu bilgisi doğrudur. Ancak yarasaların göremediği anlamına gelmemektedir. Yarasalar her ne kadar ses yankıları ile çevreyi analiz etseler de bazı meyveleri içmek için aradıkları meyveleri görüş özellikleri sayesinde bulmaktadırlar. Yarasalar birçok meyveyi ararken ses dalgaları yerine görüş yeteneklerini kullanmaktadır. Fakat bu durumlar yarasa türüne göre değişiklik gösterebilmektedir. Bilindiği üzere dünya üzerinde 1300'ü aşan yarasa türü mevcuttur. Hatta bu türlerden bazılarının mor ötesi ışığı gördükleri bile iddia ediliyor.

EKOLASYON NEDİR? YARASALAR EKOLASYONU NASIL KULLANIR?

Ekolokasyon, nesnelerin yerini belirlemek için ses dalgalarının ve ekoların kullanılmasından yararlanmakdır. Yarasalar ekolokasyonu karanlıkta yön bulmak ve yiyecek bulmak için kullanır. Yarasalar ağızdan veya burundan bir ses dalgası göndermektedir. Ses dalgası bir nesneye çarptığında, bu eko üretmektedir.

Emir Ceran
Haberler.com - Gündem

Gündem Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title