Haberler

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Uygulamalarına Tepki

Güncelleme:

Aktif Eğitimciler Sendikası Karam İl Temsilciliği, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) öğretmenlere rotasyon uygulamasını hayata geçirmekteki gayesinin eğitimde başarıyı arttırmak, milleti mutlu edecek bir şeyler yapmak ise bu uygulamanın sonucunun başarı ve mutluluk olmayacağını duyurdu.

Aktif Eğitimciler Sendikası Karam İl Temsilciliği, Milli Eğitim Bakanlığı'nın(MEB) öğretmenlere rotasyon uygulamasını hayata geçirmekteki gayesinin eğitimde başarıyı arttırmak, milleti mutlu edecek bir şeyler yapmak ise bu uygulamanın sonucunun başarı ve mutluluk olmayacağını duyurdu. "Eğer niyet milleti ve eğitim çalışanlarını tedirgin ve mağdur etmekse bunun için öğretmenlere rotasyon uygulamasına ihtiyaç yoktur. Zira MEB; her adımında milleti ve eğitim çalışanlarını zaten tedirgin ve mağdur etmektedir." diyen Aktif Eğitimciler Sendikası İl Temsilcisi Cumhur Akil, "Sonuç olarak 'MEB, öğretmen yer değiştirme trajedisi' ile meşgul olmak yerine 'öğretmen yetiştirme stratejisi' belirlemekle meşgul olmalıdır" dedi.

Aktif Eğitim Sen İl Temsilcisi Cumhur Akil, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında MEB'in ülke genelinde yaklaşık 800 bin öğretmeni doğrudan, yaklaşık 20 milyon öğrenciyi de dolaylı olarak etkileyecek 'Öğretmenlere Rotasyon' uygulamasını hayata geçirmek için harekete geçtiğini hatırlatıp şunları söyledi: "Uygulama süreçlerinde yöntem değişmedi: Öğretmenlerin, velilerin, meslek kuruluşlarının ve eğitimin diğer paydaşlarının konu hakkındaki olumsuz fikirlerine rağmen 'Biz yaptık oldu' mantığıyla kendi kararlarını dayatma yöntemi. Kısaca bir okulda 8 yıl çalışan öğretmenlerin il sınırlarında bir başka okula gönüllü yada zorla tayin edilmesi anlamına gelen rotasyon uygulaması pek çok olumsuzluğu da beraberinde getirmesi nedeniyle isabetli bir uygulama değildir. Şöyle ki ülkemiz eğitimi -maalesef- son yıllarda akademik ve eğitsel boyutu itibariyle tarihin en başarısız dönemlerini yaşamaktadır. Üniversite sınavlarında sıfır puan alan yüz binler, ilkokul ara sınıflar, orta okul ve liselerde okuma yazma bilmeyenler, uluslararası sınavlarda listenin son sıralarındaki yerimizin kemikleşmesi, okuma alışkanlığının dijital araçlara feda edilmesi vb. akademik engeller; uyuşturucu vb. bağımlılık yapan madde kullanımının ilkokul düzeyine düşmesi ve yaygınlaşması, okullarda şiddet, çeteleşme vb. zorbalıkların popüler hale gelmesi, bazı öğrencilerin okul güvenliği için tehdit oluşturması vb. eğitsel engeller devletimizin ve milletimizin bugünlerine zarar verdiği gibi yarınları için de tehlike arz etmektedir. Bu nedenle MEB, eğitimdeki başarısızlıkları yenebilmek için eğitimin gerçek sorunlarını çözmek için çalışmalı ve eğitim kamuoyunda huzursuzluklara sebep olan öğretmenlere rotasyon uygulamasından derhal vazgeçmelidir. Öğretmenlerin sık sık yer değiştirmesinde başarıyı arttırıcı hikmetler görülüyorsa bunun yolu insanları zorla yerlerinden etmek değil sunacağı avantajlarla yer değişikliğini cazip hale getirmektir. MEB'in öğretmenlere rotasyon uygulamasını hayata geçirmekteki gayesi eğitimde başarıyı arttırmak, milleti mutlu edecek bir şeyler yapmaksa bu uygulamanın sonucu başarı ve mutluluk olmayacaktır. Eğer niyet milleti ve eğitim çalışanlarını tedirgin ve mağdur etmekse bunun için öğretmenlere rotasyon uygulamasına ihtiyaç yoktur. Zira MEB; her adımında milleti ve eğitim çalışanlarını zaten tedirgin ve mağdur etmektedir. Sonuç olarak MEB, 'Öğretmen Yer Değiştirme Trajedisi' ile meşgul olmak yerine 'Öğretmen Yetiştirme Stratejisi' belirlemekle meşgul olmalıdır." dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Aktif Eğitim Sen Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title