Haberler

İşsizlik maaşı nasıl alınır, kaç ay alınır? İşsizlik maaşı ne kadar oldu 2023?

Güncelleme:

İşsizlik maaşı ne kadar oldu 2023? İşsizlik maaşı nasıl alınır, kaç ay alınır? sorularına yanıt aranıyor. Asgari ücret yüzde 34 zamla 11.402 TL oldu. Bu noktada gözler asgari ücret oranı kadar artacak olan kıdem tazminatı, işsizlik maaşına çevrildi. Peki, İşsizlik maaşı ne kadar oldu 2023? İşsizlik maaşı nasıl alınır, kaç ay alınır?

İşsizlik maaşı ne kadar oldu 2023? İşsizlik maaşı nasıl alınır, kaç ay alınır? merak ediliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ara zam için bu sabah 3. toplantısını gerçekleştirdi. İşsizlik maaşı ne kadar oldu 2023? İşsizlik maaşı nasıl alınır, kaç ay alınır? sorularına yanıt aranıyor. İşsizlik maaşı ne kadar oldu 2023? İşsizlik maaşı nasıl alınır, kaç ay alınır? Detaylar haberimizdedir…

İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR OLDU 2023?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ara zam için bu sabah 3. toplantısını gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından yeni asgari ücret açıklandı. Asgari ücret yüzde 34 artışla net 11.402 TL olarak duyuruldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ücretin tarafların uzlaşısıyla belirlendiğini ve asgari ücrete kamu desteği de 400 TL'den 500 TL'ye çıkarıldığını söyledi.

İŞSİZLİK MAAŞI NASIL ALINIR, KAÇ AY ALINIR?

Asgari ücret yüzde 34 zamla 11.402 TL oldu. Bu noktada gözler asgari ücret oranı kadar artacak olan kıdem tazminatı, işsizlik maaşı, GSS primi, 65 yaş aylığı, engelli aylığı ve isteğe bağlı sigorta primlerine çevrildi. İşte kalem kalem tüm detaylar.

İşsizlik maaşı ne kadar oldu 2023? İşsizlik maaşı nasıl alınır, kaç ay alınır?

EN DÜŞÜK İŞSİZLİK MAAŞI 5 BİN TL'Yİ GEÇTİ

Bu gelişmenin ardından gözler asgari ücrete gelen zam oranı kadar değişecek olan maaşlara çevrildi. İşte yeni işsizlik maaşı, GSS primi, kıdem tazminatı ve çok daha fazlasına ait detaylar.

  • Asgari ücrete gelen yüzde 34'lük zam sonrasında en düşük 3.972 TL olan işsizlik maaşı, 5.3625 TL'ye yükseldi. En yüksek işsizlik maaşı 10.731 lira olacak.
  • Asgari ücretlinin kıdem tazminatı, 10 bin TL düzeyinden 13.414 liraya yükseldi.
  • 65 yaş aylığı 2.604 TL'den 3.490 liraya yükseldi.
  • Engelli aylığı 40-69 oranında engelliler için 1.738 TL seviyesinden 2.330'a çıktı. Yüzde 70 ve üzerinde engellilik oranı olanlar için ise bu rakam 3.497 lira oldu.
  • SGK, Genel Sağlık Sigortası primi 402,4 TL'ye yükseldi.
  • Doğum ve askerlik borçlanmasında 1 Temmuz'dan itibaren en düşük prim günlük 143 lira, en yüksek de 930 oldu.
  • Asgari ücretliler yüzde 34.04 zammın ardından ayakta tedavide günlük 299.5 lira, yatarak tedavide ise 224.7 TL ödeme yapılacak.
  • Lise ve üniversite öğrencilerine ödenen staj ücreti de yeni asgari zammıyla değişti. Staj ücreti artık 3.420 lira olacak.

İşsizlik Ödeneğinden Yararlanma Koşulları

  • Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,
  • Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak,
  • Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,
  • Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak,

İŞSİZLİK MAAŞINA NASIL BAŞVURULUR?

Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine başvurmak gerekmektedir. Başvuru, İŞKUR birimine şahsen gelerek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden yapılabilir. Mücbir sebepler dışında 30 gün içerisinde başvurulmaması halinde, başvuruda gecikilen süre, toplam hak sahipliği süresinden düşülmektedir.

İşsizlik ödeneğinin ödenebilmesi için sigortalı işsizlerin iş almaya hazır durumda olması gerekmektedir. İşsizlik ödeneği başvurusu ile kişinin iş arayan kaydı yapılmakta veya güncellenmektedir. Böylece sigortalı işsizlerin danışmanlık, işe yerleştirme ve mesleki eğitim hizmetlerini alması sağlanmaktadır. Dolayısıyla, vekâletname ile başvuru yapılması imkanı bulunmamaktadır.

İŞSİZLİK ÖDENEĞİNE HAK KAZANANLARA SUNULAN HİZMETLER

İşsizlik Ödeneği

Genel Sağlık Sigortası Primleri

Yeni bir iş bulma

Meslek geliştirme, edindirme ve yetiştirme eğitimi

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

Asgari Ücret Gündem Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title