Haberler

2023 İmei yasası kayıt ücreti ne zaman yürürlüğe girecek? 7 Temmuz mu, 8 Temmuz mu? Yurt dışı telefon harcı fiyat değişikliği ne zamandan itibaren?

Cumhurbaşkanı Kararı ile 492 Sayılı Harçlar Kanununa bağlı tarifelerde yer alan harç tutarları yüzde 50 artırıldı. Yolcu beraberinde getirilen telefonların kullanım izin harcı ise 20 bin TL olarak belirlendi. Peki, 2023 imei kayıt ücreti ne zaman yürürlüğe girecek? 7 Temmuz mu, 8 Temmuz mu? Yurt dışı telefon harcı fiyat değişikliği ne zamandan itibaren?

2023 İmei kayıt ücreti ne zaman yürürlüğe girecek, sorusunun yanıtı merak edilen konular arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Kararı ile 492 Sayılı Harçlar Kanununa bağlı tarifelerde yer alan harç tutarları yüzde 50 artırıldı. Yolcu beraberinde getirilen telefonların kullanım izin harcı ise 20 bin TL olarak belirlendi. Peki, 2023 imei kayıt ücreti ne zaman yürürlüğe girecek? 7 Temmuz mu, 8 Temmuz mu? Yurt dışı telefon harcı fiyat değişikliği ne zamandan itibaren?

2023 IMEI KAYIT ÜCRETİ NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

RESMİ Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında 492 Sayılı Harçlar Kanununa bağlı tarifelerde yer alan harç tutarı yüzde 50 artırıldı, yurt dışından yolcu beraberinde getirilen telefonların kullanım izin harcı ise 20 bin TL oldu.

'492 Sayılı Harçlar Kanununa Bağlı Tarifelerde Yer Alan Maktu Harç Tutarlarının Yeniden Belirlenmesine Dair Karar'ın yürürlüğe konulmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar kapsamında, 02.07.1964 tarihli, 492 sayılı Harçlar Kanununa bağlı (9) sayılı tarife 'Sürücü belgesi harçları' başlıklı bölümü hariç olmak üzere, tarifelerde yer alan ve 2023 yılında uygulanan maktu harç tutarları yüzde 50 oranında artırıldı, 'Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı' ise 20 bin TL olarak yeniden belirlendi. Resmi Gazete'nin yayımlanmasıyla belirlenen yeni harç tutarı, 8 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girecek.

2023 İmei kayıt ücreti ne zaman yürürlüğe girecek?

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Gündem Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (1)

M Saygili:

Telefonu yeniyeliyecektim Nokia alcaz Turkiyeden o zaman

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title