Haberler

Sivas Yediği Baldan Zehirlendi

Sivas'ta Ailesi ile Birlikte Evinde Kahvaltıda Yediği Baldan Zehirlenen 22 Yaşındaki Üniversite Öğrencisi Hüseyin Dağışan Hastanede Tedavi Altına Alındı. Dağışan'ın Balın İçindeki Polene Karşı Alerjisi Olduğu ve Bu Nedenle Rahatsızlandığı Belirtildi.

SİVAS'ta ailesi ile birlikte evinde kahvaltıda yediği baldan zehirlenen 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Hüseyin Dağışan hastanede tedavi altına alındı. Dağışan'ın balın içindeki polene karşı alerjisi olduğu ve bu nedenle rahatsızlandığı belirtildi.

Tokat'ta Gazi Osman Paşa Üniversitesi'nde Yeniçağ Tarihi Bölümü'nde yüksek lisans öğrencisi olan Hüseyin Dağışan Sivas'ta yaşayan ailesini ziyarete geldi. Ailesi ile birlikte Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki evlerinde kahvaltıda seyyar satıcılardan aldıkları petek baldan yiyen Hüseyin Dağışan iddiaya göre bir süre sonra rahatsızlandı. Baldan yiyen Dağışan'ın ilk önce boğazı şişmeye başladı. Daha sonra da vücudunun tümü şişen ve moraran Dağışan ailesi tarafından önceki gün Sivas Numune Hastanesi'ne getirildi. Buradaki ilk müdahalenin ardından hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan Dağışan'ın polene karşı alerjisi olduğu ve yediği balın içindeki polenden etkilendiği belirlendi. Yoğun bakımdaki tedavisi devam eden ancak vücudundaki şişlikler ve morluklar yok olan Dağışan ölümden döndüğünü ve bir daha bal yerken iki kez düşüneceğini belirterek, "Evde kahvaltı yaparken biraz bal yedim. İçerisinde çok az bir miktarda polen vardı. Boğazım şişmeye başladı. Daha sonra bütün vücudum şişti ve morardı. Ardından da kaşıntım başladı. Acile geldik. 2 gün yoğun bakımda kaldım. Tedavim devam ediyor. Şşliklerim ve morluklarım geçti. Bundan sonra bal yiyip yemeyeceğime de karar veremiyorum." dedi. Daha öncede mevsim değişiklikleri esnasında çiçeklerdeki polen tozuna karşı alerjik reaksiyonlar yaşadığını belirten Dağışan, "Mevsimsel alerjilerim vardı ancak içerisinde polen olan bir balın beni bu hale getireceğini hiç tahmin etmemiştim" dedi. Dağışan'ın sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title