Haberler

Sivas: Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sivas'ta...(1)

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, demiryolları konusunda 50 yıllık kaybı 15 yılda geri kazanacaklarını belirterek, "Türkiye, Orta Asya ve Avrupa ülkeleri arasında önemli bir konuma ulaşacaktır" dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, demiryolları konusunda 50 yıllık kaybı 15 yılda geri kazanacaklarını belirterek, "Türkiye, Orta Asya ve Avrupa ülkeleri arasında önemli bir konuma ulaşacaktır" dedi.

Sabah saatlerinde karayolu ile Tokat'tan Sİvas'a gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bölge Trafik Mevkii'nde Vali Hasan Canpolat, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, PTT Genel Müdürü Osman Tural ve daire müdürleri tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından Türkiye Demiryolları Makinaları Sanayi Anonim Şirketi'ne (TÜDEMSAŞ) geçen Bakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, yıllardır unutulmuş demiryollarının 3 Kasım seçimleri ile birlikte göreve gelen AK Parti iktidarıyla tekrar canlanmaya başladığını söyledi. Yıldırım, Hükümetin 3,5 yıllık dönem içerisinde duble yollar, hızlı tren projesi ve internet erişimi konusunda önemli adımlar attığını kaydetti. Demiryolları ve TÜDEMSAŞ'ın önemli görevler üstleneceğini belirten Bakan Yıldırım, "Buralar, çeken ve çekilen araçların üssü haline gelecek. Yollar Asya ve Avrupa bağlantılı olduğu için önümüzdeki 9,5 yıllık kalkınma projesiyle burada üretilen vagonlar ve trenler, demiryollarına daha iyi hizmet verecektir. Yük vagonları ile çeken ve çekilen makinalar; Sakarya, Eskişehir ve Sivas'taki fabrikalarda son teknoloji kullanarak yapılacak" dedi.

Hükümetin yaptığı çalışmaları eleştirenlere de cevap veren Bakan Yıldırım, "Bırakın yaptıklarımız konuşsun. Memlekette zaten boş konuşan çok. Duble yollar, hızlı tren ve internet konusunda yapılacak daha çok işler var. Onları bırakın konuşsun, biz işimize bakacağız" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Bakan Yıldırım, TÜDEMSAŞ fabrikalarında üretilen 200 adet konteyner ve paletli eşya taşımacılığında kullanılan vagonlar ile kapalı kasa yük taşımacılığında kullanılan 200 adet yük vagonunu hizmete soktu. Yıldırım, fabrika içerisindeki kumlama ve boyama tesisi, siren test ünitesi ve doğalgaz dönüşüm istasyonunu açtı. Buradan valiliğe geçen Bakan Yıldırım, daha sonra belediye ve AK Parti'yi ziyaret ederek, Sivas PTT Bank Şubesi'ni hizmete açacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title