Haberler

Sivas'ta Öğretmenlerin Eğitimin Kalitesini Artırma Çalışmaları

Sivas'ta koordinatör müdürler başkanlığında toplanan öğretmenler, eğitimin kalitesini artırmak için çalışmalar yapıyor.

Sivas'ta koordinatör müdürler başkanlığında toplanan öğretmenler, eğitimin kalitesini artırmak için çalışmalar yapıyor.

Sivas Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı çalışmayla il merkezi ve köylerindeki öğretmenler, 4 eğitim bölgesinde koordinatör okul müdürlerinin başkanlığında toplantılar yaparak, okullardaki eğitimin kalitesini artırmayı amaçlıyor.

Sivas Milli Eğitim Müdürü Adem Yıldırım, okullardaki zümre başkanlarının sorumlu koordinatör okul müdürünün başkanlığında bir araya geldiğini belirtti.

Düzenlenen toplantılarda, eğitimin kalitesinin nasıl artırılacağı, çocuklar için daha fazla neler yapılabileceği konularının ele alındığını anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Koordinatör müdürlerimiz Süleyman Demirel İlköğretim Okulu Müdürü Doğan Duman, Öğretmenler İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Koçak, Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Rasim Türk ve Karşıyaka İlköğretim Okulu Müdürü Hulusi Sayıcı. Bu dört arkadaşımız kendi bölgelerindeki ortalama 40 okulun, eğitim öğretim faaliyetlerini, öğretmen alışverişlerinden binaların ortak kullanımından, malzemelerin ortak kullanımından sorumlular. Bu işi başarıyla organize ediyorlar. Eş zamanlı olarak sorumlu okul müdürlüklerimizde toplanıyor. Okul zümre başkanlarımız da kendi eğitim bölgelerinde bir araya geliyorlar ve kendi aralarında başkan seçiyorlar. Tüm branşlarda var bu. Güzel bir örgütlenme şekli. Bakanlığın yıllardır uyguladığı bir sistem. Biz bunu biraz rutinin dışına çıkarıp, heyecan, renk katmak istiyoruz. Öğretmenlerimize biraz daha yetki vermek istiyoruz. Okul müdürlerimizle sınırlı değil bu işler. Öğretmenlerimiz bu işe el atacaklar. Bu iki yıldır süren, sessiz sedasız süren bir çalışma. Benim başkanlığımda 20'nin üzerinde toplantı yapılmış. Kendi aralarında ise 100'ün üzerinde toplantı yapılmış. Şu anda bizim talimatımız üzerine zümre başkanlarımız tekrar bir araya geliyor. Ortak sınav yapılması, çocuklarımızın özellikle bizim vurguladığımız 6. sınıflarda öğrencinin 1-5 temel eğitiminin sorgulanarak, eksiklerinin telafisi edilmesi yönünde bir çalışma, arama yapacaklar."

Ara sınıftaki öğrencilere yönelik istasyon çalışmaları yapacaklarını, düzenlenen toplantılarda da bu konuların da ele alındığını anlatan Yıldırım,

"Örneğin 6. sınıfa bazı nedenlerden öğrenci eksik gelebiliyor. Öğrencinin sağlık problemi olabiliyor, öğretmeni değişiyor, okulu değişebiliyor. Çocuk 6. sınıfa eksik geliyor. 6. sınıfı bir istasyon kabul ediyoruz. 6. sınıfta çocukların bir bakım onarımını yapacağız. Ondan sonra 7 ve 8'de takipleri devam edecek. Bu eksiklikler giderilince çocuklarda bir iyileşme olacak" dedi.

Yıldırım, toplantılarda SBS'ye girecek öğrenciler için neler yapabileceğini de konuştuklarını, 12. sınıflara da aynı uygulamanın yapılacağını kaydetti. Yıldırım, 9. sınıftaki öğrencileri de bakım onarıma alacaklarını anlatarak, bu öğrencilerin eksikliklerini gidereceklerini söyledi.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title