Haberler

Sisi Mısır'daki Gazetelerin Temsilcileriyle Görüştü

Cumhurbaşkanı Sisi: "Ülkede sorunların çözümü ve ekonomik reform için son 50 yıldır ciddi adımlar atılmadı"

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, ülkede son 50 yıldır ekonomik reform için ciddi adımlar atılmadığını belirtti.

Mısır'daki bazı gazetelerin temsilcileriyle bir araya gelen Sisi, devlet desteğinin akaryakıttan kaldırılmasına ilişkin kararın zamanlamasını eleştirenlere tepki gösterdi.

Sisi, daha önceki hükümetlerin 1977'de gıda ürünlerine yapılan zammın ardından patlak veren "ekmek isyanı"na benzer bir isyanın olmasından korktuğunu, bu nedenle ülkede sorunların çözümü ve ekonomik reform için son 50 yıldır ciddi adımlar atılmadığını dile getirdi.

Halkı kandırmak yerine ülkedeki problemlerle yüzleşmek gerektiğini savunan Sisi, gazeteci temsilcilerden bu sorunlar karşısında bilinçli hareket etmelerini isteyerek reform uygulamalarını başarısızlığa uğratmak isteyenlere karşı da dikkatli olmaya çağırdı.

Mısırlı taksi ve otobüs şoförleri dün Süveyş, Asyut, Garbiyye ve Minya kentlerinde, hükümetin akaryakıt zammını protesto etmişti.

Hükümet, devlet desteği olarak akaryakıta yılda yaklaşık 20 milyar dolar ödeme yapıyor, darbe sonrası yönetime el koyan Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, bir süredir devlet desteğinin akaryakıttan kaldırılması konusunu dile getiriyordu. Son olarak Petrol Bakanlığı, akaryakıt fiyatlarına yüzde 78 zam yapılmasına karar vermişti.?

Mısır'da devlet desteklerinin bir bir kaldırılmaya başlanmasının, yeni gelen yönetim ile halk arasında sorunlara yol açmasından endişe ediliyor.

Mısır hükümeti, devlet desteği olarak akaryakıta yılda yaklaşık 20 milyar dolar ödeme yapıyordu. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title