Haberler

Sinan'ın Şanssız Gecesi

"Boğazın Boğası" Lakaplı Türk Boksör Sinan Şamil Sam ile İtalyan Boksör Paolo Vidoz Arasında Yapılan Ibf (Dünya Boks Federasyonu) Avrupa Şampiyonluğu Unvan Maçı Berabere Bitti.

“Boğazın Boğası” lakaplı Türk boksör Sinan Şamil Sam ile İtalyan boksör Paolo Vidoz arasında yapılan IBF (Dünya Boks Federasyonu) Avrupa Şampiyonluğu unvan maçı berabere bitti.

Nefesleri kesen maçın en güzel kareleri...

Büyük Anadolu Otel'de yapılan maçta ikinci kez Ankaralı sporseverlerin karşısına çıkan Sinan Şamil Sam, daha önce 1997 yılında İtalya'nın Bari kentinde düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda yenildiği “Gladyatör” lakaplı İtalyan boksör Vidaz'dan rövanşı almak için mücadele etti.

Kariyerinde 34 kez maç yapan ve 4 kez rakiplerine boyun eğen 34 yaşındaki Sam ile 37 yaşındaki rakibi arasındaki mücadele büyük çekişmeye sahne oldu. İlk 3 rauntta etkili vuruşlarıyla rakibine üstünlük sağlayan Sam, 4. ve 5. rauntlarda güçlü rakibinin ataklarına karşılık vermekte zorlandı. 6. raunttan itibaren oyunda yeniden dengeyi kuran Sam, kritik zamanlardaki vuruşlarıyla önemli puanlar kazandı. Ancak “Boğazın Boğası” lakaplı boksör, bu performansını son rauntlara taşıyamayınca, İtalyan rakibi direkt yumruk ve kombinasyonlarla maçta tekrar dengeyi kurdu.

Toplam 7570 biletli sporseverin izlediği ve 12 raunt boyunca büyük heyecana sahne olan maçın sonunda hakemlerin puanları toplandı. Hakemlerin çoğunluğunun beraberlik puanı vermesi nedeniyle mücadele eşitlikle sonuçlandı ve her iki boksör de kemeri takmayı başaramadı.

Bu arada, Arena Promotion Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öner, puanlar toplanırken ve sonrasında hakemlere uzun süre itiraz etti. Beraberlik kararının açıklanmasının ardından tepkisini sürdüren Öner, sinirlerine hakim olamayınca bir hakeme kafayla vurdu. Öner, çevresindekiler tarafından zorlukla sakinleştirildi.

Maç biter bitmez ellerini havaya kaldırarak sevinç yaşayan ve seyircileri selamlayan Sinan Şamil Sam da beraberlik kararının açıklanmasından sonra büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Çok üzgün olduğu gözlenen Sinan Şamil Sam, maçtan sonra yaptığı açıklamada, ilk raundlarda rakibine karşı üstün bir mücadele sergilediğini fakat daha sonra kendisine yandan gelen “maçı böyle götür nakavt olma yeter” kazınıyorsun taktiği üzerine savunmaya geçtiğini söyledi.

Şam, “Ancak maç berabere bitti. Çok üzüntülüyüm. Sonuca inanamıyorum. Ankara'nın şansızlığı mı, benim uğursuzluğum mu bilemiyorum. Bu maç İtalya'da olsa bu İtalyan beni yüzde 50 farkla yenerdi” diye konuştu.

Öte yandan, unvan maçı öncesinde ringe çıkan olimpiyat gümüş madalyalı Atagün Yalçınkaya, Rus Vladislav Sagalarov'u, Yakup Sağlam, Ukraynalı Alexander Subin'i, Mustafa Karagöllü Letonyalı Andrei Tolstihs'i, Mahir Oral da yine Letonyalı Jurijs Boreiko'yu yenmeyi başardı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title