Haberler

Sezer: "Cumhurbaşkanı Eskişehir'den Çıkar"

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, 'İsterse Cumhurbaşkanını Halk Seçsin... Cumhurbaşkanının Eskişehir'den Çıkma İhtimali Yüksek' Dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''İsterse cumhurbaşkanını halk seçsin... Cumhurbaşkanının Eskişehir'den çıkma ihtimali yüksek'' dedi.

Eskişehir'e gelen Sezer, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP milletvekili adayları ve partililer tarafından kent girişinde karşılandı.

Parti otobüsüne eşlik eden araç konvoyuyla Odunpazarı Meydanı'ndaki Hicvi Sezen Parkı'na geçen Sezer, burada toplanan vatandaşlara konuştu.

Sezer, her fırsatta ekonomiyi düzelttiklerini, milleti rahata kavuşturduklarını söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın insanları kandırdığını ifade ederek, ''Türkiye'nin dört bir yanını dolaşıyorum. Daha 'rahata kavuştuk' diyenini görmedim. Millet inim inim inliyor. Pembe tablolar çizen Başbakana ne denir? 'Atma Recep din kardeşim' denir. Başka söze gerek yok sandıkta gereken cevabı vereceğiz'' diye konuştu.

Sezer, iktidar oldukları 1999'da, 1984'ten beri süren terörü bitirdiklerini ve mevcut hükümete Türkiye'yi sıfır terörle teslim ettiklerini anlatarak, şöyle konuştu:

''Bunlara terörsüz Türkiye bırakırken sosyal tedbirleri aldık. Gerektiğinde Kuzey Irak'a gittik, güvenlik önlemi aldık. Kandil Dağı'nda besleniyor teröristler. Bizim Başbakan da 'içerideki terörü temizledik de mi bunlara sıra geldi' buyuruyor. Allah seni bildiğin gibi yapsın. Temizle içeridekileri, elini tutan mı var? Ama bu konulara çok uzaklar. Bir konuşmasında 'içeride 3 bin 500 terörist var, dışarıda 1 bin 500 var' diyor. Bir başka konuşmasında tersini söylüyor. Bu işin ciddiyetinden uzak olduğu görülen Başbakan'ın terörü bitirmesi mümkün mü? Dün Hakkari'de, Van'daydım. Oradaki kardeşlerimizin ayrılık gibi dertleri yok. Bunlar yanlış ve kirli siyasetçilerden çıkıyor. Bu ülkede herkes ulusal birliğe sıkı sıkıya sarılmak zorunda. Ama sayın Başbakan 'alt ve üst kimlik' diyerek milletin kafasını karıştırmaya çalışıyor. Sayın Başbakan, sen kendini Türk saymıyor olabilirsin, göğsünü gere gere 'ben Türküm' diyemiyor olabilirsin, ama bu ülkede 70 milyon insan kökeni ne olursa olsun 'ben Türk milletindenim çok şükür' diyebiliyor. Onun için senden hesap soracak bu ülke.''

Türkiye'de insanları Kürt-Türk, inananlar-inanmayanlar, kadınları da başını örtenler-örtmeyenler diye ikiye ayırmaya çalışmanın bölücülüğün dik alası olduğunu belirten Sezer, ''Burada beni dinleyen vatandaşlarımın kimisinin başı açık, kimisinin örtülü. Aramızda fark var mı? Bu ayrımcılığı başörtüsünü siyasi malzeme yapan kirli siyasetçiler yapıyor'' dedi.

Sezer, bu sırada ''Köşke imam istemiyoruz'' diye slogan atılması üzerine, ''Hayır, hayır imamlara haksızlık etmeyelim. 'Bunlar gibisini' diyelim. Aslan gibi imamlarımız var ülkede. Cumhurbaşkanlığı seçimi bahane edilerek ülke ikiye bölünmeye çalışıldı. Laik demokrasimiz tehdit edildi ama başaramadılar, başaramayacaklar. Cumhurbaşkanı bu ilden çıkar, hazır olun. İsterse cumhurbaşkanını halk seçsin. Cumhurbaşkanının Eskişehir'den çıkma ihtimali yüksek. Daha önce televizyonlarda cumhurbaşkanı adayını açıklamıştım. Siz iyi biliyorsunuz'' diye konuştu.

Bu sırada alandan ''Cumhur Erşen'' diye tezahüratlar duyuldu.

Milletin kaygılanmaya hakkı olduğunu, ancak umutsuzluğa yer olmadığını ifade eren Sezer, şöyle devam etti:

''Umut var. Son çare, sol çaredir, demokratik sol çaredir. Seçimler öncesi bir adım attık. Bir proje milletin önüne koyduk. Seçimlere katılmama kararı aldık ve meydan okuduk. Ama en çok da çalışan partiyiz. Seçimlere katılmama kararı bir meydan okumaydı, ama bir sorumluluktu, bir vatanseverlikti. Vatan görevi yapıyoruz. Bu sözlerimden herkes anlayacağını anlamıştır. Evet seçimlere katılmıyoruz. Belki de seçimlere katılmadan iktidar olan tek parti olacağız. Eskişehir sadece cumhurbaşkanını değil, başka önemli yerlere, önemli şahsiyetler de çıkarabilir. Ben söyleyeceğimi söyledim gerisini, siz anlarsınız.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title