Haberler

Selçuk'tan Kısa Kısa

Selçuk İlçe Emniyet Müdürü Akın Karatay, Kurban Derisi Toplama Yetkisine Sahip Türk Hava Kurumu (thk) Dışında Hiç Kimsenin Deri Toplamasına İzin Verilmeyeceğini Bildirdi

Selçuk İlçe Emniyet Müdürü Akın Karatay, kurban derisi toplama yetkisine sahip Türk Hava Kurumu (THK) dışında hiç kimsenin deri toplamasına izin verilmeyeceğini bildirdi. Karatay, yaptığı açıklamada, emniyet teşkilatı olarak Kurban Bayramı'nın huzurlu ve güvenli bir ortamda geçirilmesi için gerekli her türlü tedbirleri aldıklarını belirtti. Bu çerçevede, kurban derisi toplama yetkisinin THK'da olduğuna işaret eden Karatay, yetkisiz kişilerin kurban derisi toplamasına izin verilmeyeceğini, bu konuda gerekli önlemlerin alındığını kaydetti.

Karatay, vatandaşları bayramda kurbanlık hayvanların kaçmaları ya da kesim işlemi sırasında meydana gelen yaralanmalar ile çocukların maytap atmaları konularında da uyararak, tüm Selçuk halkının kazasız ve huzurlu bir bayram geçirmelerini temenni ettiğini ifade etti.

- ŞİRİNCE'DE ELEKTRİK KABLOLARININ YERALTINA ALINMASI ÇALIŞMALARINA ARA VERİLDİ-

Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünde, havai elektrik hatlarının yeraltına alınması çalışmalarına Kurban Bayramı dolayısıyla ara verildi. Şirince Köyü Muhtarı Levent Apak, yaptığı açıklamada, köydeki elektrik kablolarının yeraltına döşenmesi için bir süre TEDAŞ tarafından başlatılan çalışmalara, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle ara vererek, bugüne kadar kazı yapılarak kablo döşeme işlemi tamamlanan bölgelerin üzerlerinin kapatılmasına başlandığını kaydetti. Elektrik hatlarının yeraltına alınması çalışmalarının oldukça iyi gittiğini ifade eden Apak, çalışmaların tümüyle tamamlanması ile hem görüntü kirliliğinin önlenmiş olacağını hem de eskiyen havi hatların yol açtığı yangın tehlikesinin bertaraf edilmiş olacağını söyledi.

- 'DİKİM EVİ' AÇILDI-

Yadigar Gayasever, Atatürk Mahallesi 1017 Sokakta açtığı 'Dikim Evi' adlı atölyesinde, Selçuklu kadınlara istedikleri model giysiyi, onlara özel olarak sunmaya başladı. Gayaser, uzun yıllardır kadın giyimi üzerine çalıştığını belirterek, sipariş üzerine çalıştığı atölyesinde kadınlara istedikleri model giysiyi onlara özel olarak ürettiğini ve kısa sürede teslim ettiğini söyledi.

- OKUMA YAZMA BİLMEYEN KALMAYACAK-

Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek, Halk Eğitim Merkezi'nin açacağı kurslarla ilçe merkezi ve bağlı köylerinde okuma yazma bilmeyen tek bir vatandaşın bile kalmayacağını belirtti. Şimşek, yaptığı açıklamada, ilçe merkezi ve köylerinde okur yazar olmayan hiç kimsenin kalmaması için yürüttükleri çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Selçuk Kaymakamı Aziz İnci'nin büyük desteği ve mahalle, köy muhtarlarıyla nüfus müdürlüğü ve sağlık teşkilatlarının da işbirliği okuma yazma bilmediği tespit edilen tüm vatandaşların İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan kurslara davet edildiğini dile getiren Şimşek, 'İlçemizde hiçbir okumaz yazmaz kalmayacak. Herkesi okutup, belgelendirme konusunda kararlıyız' dedi.

- SELÇUKLU AMATÖR GRUP 'ARTEKS' KLİP ÇEKTİ-

Selçuklu gençlerden oluşan amatör müzik grubu 'Arteks', çıkardıkları 'Taş Plak' isimli albümde yer alan 'Habersiz Öldük' isimli parça için klip çekti. Klip çekimlerini Pamucak Sahili ve Çamlık Tren Müzesi'nde gerçekleştiren grup, bu kliple daha geniş müziklerini duyurmayı hedeflediklerini ifade etti. (NİL-UFK-MV) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title