Haberler

Sarkozy, Kazdığı Kuyuya Düşecek

Güncelleme:

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'yi sert bir dille eleştirdi.

ÇAĞLAYAN: ANTALYA TURİZM YATIRIMLARI AÇISINDAN BİTTİ

Mersin'de incelemelerde bulunan Ekonomi Bakanı M. Zafer Çağlayan, Mersin Ticaret Borsası'nın(MTB) düzenlediği etkinlikte Antalya'nın turizm yatırımları açısından bittiğini belirterek, "Bu yüzden artık Türkiye'nin kitle turizmi denince akla gelecek kenti Mersin" dedi.

Mersin Ticaret Borsası (MTB), Türkiye'de en büyük bin şirket arasına giren firmalar ve onur kurulu için Hilton Otel'de bir toplantı düzenledi. Toplantıya Ekonomi Bakanı M. Zafer Çağlayan, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Türkmenistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Besimmırat Hocamammedov, Denizcilik Bakanı Meylis Mutdikov, Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu, MTB Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, işadamları ile davetliler katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan MTB Başkanı Özdemir, 1926 yılında kurulan borsanın, bugün Türkiye'deki en büyük borsalardan birisi haline geldiğine belirterek, "Borsamız işlem hacmi itibariyle 113 borsa arasında 7'inci sıraya gelmiştir. İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl yapılan araştırmaya göre, 2010 yılında Türkiye'de en büyük bin sanayi kuruluşu içine Mersin'den 8 girmiş. Bu firmalarımızın başarısı, Mersin'in başarısıdır" dedi.

Vali Güzeloğlu da, Türkiye'nin büyük yürüyüşünde Mersin'in katkı koyan bir yapıya sahip olduğunu kaydederek "Mersin sürekli gelişiyor. Her zaman kendini yenileyerek, günümüz şartlarına göre kendini güncelliyor" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Bakan Çağlayan, Mersin'in çevresindeki illere göre daha avantajlı bir konuma sahip olduğunu söyledi. Bu avantajını kullanarak, kentin teker teker mevcut potansiyellerini harekete geçireceğini kaydeden Çağlayan, şunları söyledi:

"Antalya, turizm yatırımları açısından bitti. Bu yüzden artık Türkiye'nin kitle turizmi denince akla gelecek kenti, Mersin'dir. Ancak turizmdeki çalışmaların başarılı bir şekilde yürütülebilmesi için ulaşım koşullarının geliştirilmesi gerek. Bu kapsamda D-400 Karayolundaki çalışmalara en kısa sürede başlayacağız. Öte yandan da Akdeniz Sahil Yolu ile ilgili çalışmaları en kısa sürede bitirmenin hesabını yapacağız. Bildiğiniz gibi, bölgenin ihtiyaç duyduğu, Mersin için ise olmazsa olmaz olan Çukurova Havalimanı'nın ihalesi de yapıldı. Tüm bu unsurları birleştirdiğimizde, Mersin'in ulaşım sıkıntısı çözülmüş olacak. Buradaki yatırımlar teker teker artacak. Kent, adeta parlayan bir yıldız gibi dikkat çekecek. Tarsus-Kazanlı Turizm Projesiyle kente turizm amaçlı 8 bin yatak kapasitesi kazandırılacak. Turizm yatırımlarının sadece Tarsus çevresinde sınırlı kalmayacak. Sırayla Erdemli, Silifke ve Anamur sahillerinde de turizm yatırımlarını artırmak için adım atmaya başlayacağız. Mersin'in adeta altını üstüne getireceğiz."

Çağlayan, konuşmasının ardından beraberindeki Türkmenistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Besimmırat Hocamammedov, Denizcilik Bakanı Meylis Mutdikov, Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu ile 2010 yılında ilk bine giren Mersinli firmalara plaketlerinin yanı sıra MTB'nin Onur Kurulu Üyeliğine seçilen Abdülkadir Gürüz, Mehmet Sönmez, Yüsef Danon ve Zafer Aral'a sertifikaları da verildi. Çağlayan, etkinliğin ardından Ankara'ya gitti. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title