Haberler

KARS Kafkas Üniversitesi Hastanesi'nde amonyak taşıyan kamyonet kaza tatbikatı yapıldı

Güncelleme:

KARS Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Hastanesi tarafından senaryo gereği amonyak taşırken kaza yapan kamyonete müdahale tatbikatı yapıldı. Koruyucu kıyafet giyen görevlilerin gazdan etkilenen 5 kişiyi hastaneye sevkleri başarıyla sağlandı.

KARS Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Hastanesi tarafından senorya gereği amonyak taşırken kaza yapan kamyonete müdahale tatbikatı yapıldı. Koruyucu kıyafet giyen görevlilerin gazdan etkilenen 5 kişiyi hastaneye sevkleri başarıyla sağlandı.

Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Hastanesi'nde, Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer (KBRN) saha tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği, 112 Acil Çağrı Merkezine amonyak gazı taşıyan bir kamyonetin Paşaçayır yolunda kaza yaptığı ihbarı yapıldı. Bunun üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 112 Acil Sağlık ve itfaiye ekipleri kaza bölgesine sevk edildi.

Gerekli yol, çevre ve saha güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından koruyucu kıyafet giyen kurtarma personeli, gazdan etkilenen 5 kişiye müdahale ederek hastaneye sevklerini başarıyla sağladı. Tatbikatın yapıldığı alan, şerit çekilerek ekipler tarafından kimyasal giderici suyla yıkandı.

'MEVCUT TÜM SİSTEM VE DONANIMLARA SAHİBİZ'

Tatbikatla ilgili açıklamada bulunan Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Samet Kırat, Paşaçayır mevkinde saat 13.00 sıralarında amonyak yüklü kamyonetin devrilmesi sonucu meydana gelen kazaya müdahale ediyoruz. 112 Komuta Acil Merkezi tarafından bize 5 tane kimyasallardan zehirlenmiş, 9 tane de psikolojik olarak etkilenmiş hastanın gönderileceği söylendi. Biz tüm ekibimizle KBRN ve Acil Servis önünde hastaları karşıladık. Bu hastalardan 3 tanesinin solunum sıkıntısı ve oksijen ihtiyacı olduğu gözlendi, gerekli tedavileri yapıldı. Bir hastamızda gözde batma şikayetleri oldu, göz yıkaması ve göz polikliniğe sevki sağlandı. Bir hastamızda da deride kızarıklık, ödem mevcut olup gerekli müdahalesi, sıvı takviyesi sağlandı. Diğer 9 hastamızın da metal bulgularında herhangi bir sıkıntı olmaması sebebiyle takip amacıyla müşahedeye alınmıştır. Bizim amacımız; ülkemizde biliyorsunuz bu tarz kimyasallar her an her yerde, tüm sanayilerde kullanılmakta olup bu tür kazalarla oluşabilecek hassasiyetlere ve sorunlara en erken tedavisiyle, diğer sağlıklı hastalardan ve hastane personelimizden izolasyonunu sağlamak olacaktır. Ekibimiz tam haliyle hazır, mevcut tüm sistemlere ve teknik donanımlara sahibiz, herhangi bir eksikliğimiz yok diye konuştu.(DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Kafkas Üniversitesi Eğitim Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title