Haberler

İSKİ: Tatil nedeniyle evlerdeki su borularında pas birikimi oluşabilir

Güncelleme:

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), dokuz günlük tatil nedeniyle evlerde kullanılmayan su borularında pas birikimleri oluşabileceğine dikkat çekti. Su rengindeki değişimin İSKİ'den kaynaklanmadığı ve sorunun suyun bir süre açık bırakılmasıyla kendiliğinden çözüldüğü belirtildi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi ( İski ), dokuz günlük tatil nedeniyle evlerde kullanılmayan su borularında pas birikimleri oluşabileceğine dikkat çekti. Yapılan açıklamada; "Böyle durumlarda özellikle tesisatı eski olan evlerin boru, vana ve bataryalarında korozyona bağlı pas birikimleri olabilmekte bu da suyun rengini değiştirmektedir. Suyun rengindeki bu değişim İski'den kaynaklanmamakta, su bir süre açık bırakıldığında sorun kendiliğinden ortadan kalkmaktadır" denildi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi ( İski ); Kurban Bayramı'nda tatile çıkan vatandaşların, evlerinde uzun süre kullanılmayacak su tesisatında korozyona bağlı pas birikmeleri olabileceğini, bu durumun İski'nin içme suyundan kaynaklanmadığını duyurdu. İski'nin yazılı açıklaması şöyle:

"Bilindiği üzere Kurban Bayramı tatili dokuz gün olarak gerçekleşmektedir. Bu gibi uzun süreli tatillerde İstanbullular şehir dışına çıkabilmekte ve evlerinde uzun süre su kullanılmamaktadır.

Böyle durumlarda özellikle tesisatı eski olan evlerin boru, vana ve bataryalarında korozyona bağlı pas birikimleri olabilmekte bu da suyun rengini değiştirmektedir. Suyun rengindeki bu değişim İski'den kaynaklanmamakta, su bir süre açık bırakıldığında sorun kendiliğinden ortadan kalkmaktadır. İstanbul'a 365 gün 24 saat temiz, sağlıklı ve güvenilir su sağlayan İSKİ olarak kamuoyuna saygı ile duyururuz"

Kaynak: ANKA / Sağlık

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi İstanbul Tatil İSKİ Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title