Haberler

On binlerce Rus, Türkiye'ye gelmek için tatil rezervasyonu yaptırdı

Güncelleme:

Rusya Tur Operatörleri Birliği Başkanı Maya Lomidze, Rus turistlerin Türkiye'de tatil rezervasyonlarının hızla arttığını belirterek, "Henüz uçuşların yapılacağı çok fazla havalimanı olmamasına rağmen on binlerce vatandaşın Türkiye tatili için rezervasyon yaptırdığını görüyoruz" dedi.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, Rus haber ajansı TASS'ın ev sahipliğinde video konferans yoluyla düzenlediği basın toplantısında, Rusya ile 1 Ağustos'tan itibaren Türkiye'nin yanı sıra Birleşik Krallık ve Tanzanya arasında başlayacak uluslararası uçuşlara dair değerlendirmelerde bulundu. Birleşik Krallık'ın hiçbir zaman Türkiye kadar popüler bir tatil noktası olmadığına işaret eden Lomidze, "Birleşik Krallık ile uçuşların başlamasına rağmen, bu ülkenin 14 günlük karantina şartı koyması nedeniyle buraya turist ziyareti sınırlı olacaktır." diye konuştu.

Rus turistlerin Türkiye'de tatil talebinin ise hızla arttığını vurgulayan Lomidze, şöyle konuştu:

"Uçuşların başlayacağı ülkeler arasında tatil noktası olarak Türkiye kesinlikle ön plana çıkıyor. Vatandaşlarımız uçuşların açılacağına yönelik açıklamanın ardından hemen adım atmaya başladılar. Henüz uçuşların yapılacağı çok fazla havalimanı olmamasına rağmen on binlerce vatandaşın Türkiye tatili için rezervasyon yaptırdığını görüyoruz."

UÇUŞLAR 1 AĞUSTOS'TA BAŞLIYOR

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, cuma günü yaptığı açıklamada, Rusya ile Türkiye arasındaki uçuşların karşılıklı olarak 1 Ağustos'ta başlayacağını belirterek, "Rusya'dan uçuşlar 1 Ağustos itibarıyla İstanbul ve Ankara'ya, 10 Ağustos itibarıyla da Antalya, Dalaman ve Bodrum'a yapılmaya başlanacak" ifadesini kullanmıştı.

GEÇEN YIL TÜRKİYE'YE 7 MİLYON RUS TURİST GELDİ

Rusya Federal Havacılık Kurumu da (Rosaviatsiya) ülkede tekrar başlatılan hava yolu seferlerinin, tarifeli uçuşların yanı sıra charter uçuşlarını da kapsayacağını duyurmuştu. Geçen yıl ağırladığı yaklaşık 7 milyon Rus turistle Türkiye, Rus vatandaşlarının en çok ziyaret ettiği ülkeler arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Rusya Haberler

500

Yorumlar (18)

Mehmet:

Birilerinin para sevdasi yüzünden yine halk zarar görücek, yeni para kaynagı degil yeni bir corona kaynağı. Ekonomi battı zor artık düzelmez, üretim yok, senelerce bağırdık fabrikaları satmayın, özelleştirmeyin diye, yeni fabrikalar açın, çiftçiyi destekleyin diye, işsizlik aldı başını gidiyor. Turistler anca geçici çözüm olur. Çok şükür gidiyorlar artık..

13
7
yanıtYanıtla
Memleketim:

Hadi gözünüz aydin bizim bogalar. Eskortlarin gelmesine iki gün kalmis.

6
12
yanıtYanıtla
turizm:

yaklaşık 20 milyon kişinin çoluk çocuk otellerden ve turizmden ekmek yediğini bilseydin bu abazan yorumu yapmazdın. otelde şu anda 2 oda doluluk var ve işçilerin parasını vermemiz dahi imkansız. Keşke o maskeleri azıcık doğru yere takabilsek

yanıt0
yanıt0
Firdevs:

Ulke kaynaklarini ucuza somuruyor yabancilar. Yerlisi amelelik yapıyor sicaklarda.

14
3
yanıtYanıtla
1 Günde 6000 vaka!!!:

Haala 1 Günde yaklaşık 6000 yeni vaka (sadece resmi açıklanan rakamlar) olan rüsya''ya sınırlar neden açılıyor acaba???

13
2
yanıtYanıtla
haaala:

sen biliyormusun turizimci esnafın halini ? onun ailesini? kirasını ? yemeğini ? sana kadar ulaşmaz korkma. sen evde kal yeter.

yanıt2
yanıt6
HAAALA''ya cevap.:

HAAALA yazan arkadaş; salgın Çin''de başlamışken bana kadar ulaşmaz dedin mi! Can mı, para mı? Geçmiş zamanlardaki abartılı fiyatlarınızdan artanı yiyiniz. Sen cebini şişireceksin diye bunca insanın vebalini almayı göze alıyor musun?

yanıt4
yanıt1
MEMET33:

ŞU GÜZELLİKLERE BAKIN YAHU, ALLAH ÖZENMİŞTE YARATMIŞ. BİZİM 1, 50 YE 80 KG. LİK PATATES ÇUVALLARINIDA BAŞINDAN SAVMIŞ. . .

6
6
yanıtYanıtla
KENAN:

Burayada mı geldin herşeyi bilen adam. . . Çok bilmişi ukala, bizim kızlarımıza laf yok. Ruslar güzelse bizimkilerde güzel böğrek yapar. . .

yanıt2
yanıt2
Rumuz:

Allalalalalalala dört göz bekleriz ac kaldik ac, onlara aciz

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title