Haberler

Pursaklar Belediyesinden atık yağlar konusunda uyarı

Güncelleme:

İlçe genelinde yürüttüğü gerek teknik, gerekse sosyal belediyecilik hizmetleri ile örnek olma özelliğini koruyan Pursaklar Belediyesi, çevre dostu bir hizmeti daha hayata geçirerek farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

İlçe genelinde yürüttüğü gerek teknik, gerekse sosyal belediyecilik hizmetleri ile örnek olma özelliğini koruyan Pursaklar Belediyesi, çevre dostu bir hizmeti daha hayata geçirerek farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

Her geçen gün kirlenerek doğallığını kaybeden çevreyi korumak adına çevre bilincinin oluşturulmasını, atık oluşumunun önlenmesini 'Sıfır Atık Yönetimi ve Geri Dönüşümün' öneminin anlaşılmasını hedefleyen projeler geliştiren Pursaklar Belediyesi, yeni bir projeye daha imza attı. Çevreye bilinçsizce dökülen bitkisel atık yağların doğaya verdiği zararlarının önüne geçmek amacıyla mahalle muhtarlıklarına atık yağ toplama bidonları bırakan Pursaklar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, temiz çevre, sağlıklı yarınlar için mücadele ediyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri yaptığı bilgilendirme de, bitkisel atık yağlar çevreyi kirletmekte ve bulunduğu ortamda yaşayan canlılara zarar vermektedir. Yeraltı sularını kirletmekte, sualtı canlı varlıklarını etkilemekte, kanalizasyon sistemlerinde ve atık su arıtma tesislerinde tıkanıklıklara ve kirlilik yükünün artmasına neden olarak işletim ve bakım maliyetini arttırmakta, toprağa döküldüğünde kirlenmeler, denize, akarsuya ve göle ulaşan bitkisel atık yağların, kuşlara, balıklara ve diğer canlı türlerine zarar verdiği anlatılıyor.

İnsan sağlığına her zaman önem verdiklerini belirten Temizlik İşleri Müdürü Mevlüt Oğuz, "Bu proje ile kullanılmış atık yağların lavabo yoluyla suya, çöpe dökülmek suretiyle toprağa ulaşması önlenecek ve dolayısıyla doğanın kirlenmesine engel olunacaktır. Hemşehrilerimiz evlerinde tüketimi tamamlanmış atık yağları muhtarlıklardaki bidonlara bırakıyor ve böylece biriktiriliyor. Sonrasında firma bunları toplayarak geri dönüşüme ulaştırıyor. Böylelikle atık yağların toplanması ve çevreye vereceği zararı engellemiş olacağız. Ayrıca da bu atık yağların geri kazanımı sağlanmış olacaktır. Tüm vatandaşlarımızdan bu projeye destek vermelerini bekliyoruz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Pursaklar Belediyesi DOST Partisi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title