Haberler

Provokatör'le Fotoğrafına Ne Yorum Yaptı?

MHP Antalya İl Eski Başkanı Nizamettin Sağır, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde, Akdeniz Üniversitesi'nde Yaşanan Olaylarda Bıçaklanan 3 Öğrenci ile Birlikte Basın Toplantısı Düzenledi.

MHP Antalya İl eski Başkanı Nizamettin Sağır, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde, Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan olaylarda bıçaklanan 3 öğrenci ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Sağır, "Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan olaylar sağ-sol kavgası değil, bölücü örgütün Akdeniz Üniversitesi'nde hakimiyet kurma çabasıdır. Antalya bölücü örgütün hedefindeki illerden birisidir. Herkes bu ayrıntıyı görmeli" dedi. Kampüste silah kullanan şahısla ilgili görüntülerinin yayınlanmasını değerlendiren Sağır, "1.5 yıl önce Antalya'da çekilen ve hiçbir arşiv değeri olmayan bu görüntülerin Kayseri'den servis yapılmasını anlam veremiyorum. Bu işte karanlık bir el var" diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan olayla Türkiye gündemine gelmesini bir Antalyalı olarak, MHP mensubu bir siyasetçi olarak üzüntüyle karşıladığını kaydeden MHP İl eski Başkanı Sağır, "Bölücü örgütünün hedefindeki şehirlerden birisi Antalya'dır. Örgüt yandaşla bu amaçları Akdeniz Üniversitesi'ni hedef seçmişlerdir. Yaklaşık 2 aydır devam eden olayların sonunda pazar günü bölücü örgüt sempatizmanı olan 50 kadar öğrenciye dışarıdan gelen 200 kişilik grubun desteği ile üniversitede kendi düşüncelerini benimsemeyen bütün öğrencilere saldırmışlardır. Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan olaylar hakkında maalesef Türkiye kamuoyu yanlış bilgilendirilmektedir. Olaylar bölücü örgüt yandaşı grubun buradaki diğer öğrencilere yönelik hakimiyet kurma çabasından başka bir şey değildir" dedi.

9 ÖĞRENCİ HAKKINDA UZAKLAŞTIRMA CEZASI VERİLMEDİ Beraberinde olaylar sırasında bölücü örgüt yandaşı oldukları iddia edilen öğrenciler tarafından bıçaklanan 3 üniversite öğrencisiyle birlikte basın toplantısı yapan Nizamettin Sağır, geçtiğimiz cuma günü meydana gelen bıçaklama olayında sanık durumundaki 9 öğrenci emniyet mensuplarınca sevk edildikleri adli makamlarca serbest bırakılmışlardır. Bu öğrenciler hakkında yurt idaresi tarafından uzaklaştırma cezası verilmesi gerekirken böyle bir işlem yapılmamış, bıçaklanan ve bıçaklayan öğrenciler aynı yurt binasında kalmaya devam etmişlerdir. Olayların başlangıcı bu olmuştur" diye konuştu.

1.5 YIL ÖNCEKİ GÖRÜNTÜLERİN KAYSERİ'DEN SERVİS EDİLMESİ BENİ ŞAŞIRTTI Olaylar sırasında silah kullanan Ömer Ulusoy ile birlikte basında yayınlanan görüntü ve fotoğrafların Antalya'dan değil Kayseri'den servis yapılmasının da çok anlaşılır olmadığına dikkat çeken Sağır, "Ömer'in soy ismini televizyonlardan öğrendim. Biz yanımıza gelen hiç kimseye sabıka kaydını soramayız. Çevremizde bu tür insanların olması çok normal. Bütün siyasilerin çevresinde de böylesi kişilerin bulunması çok doğaldır. Ancak bu şahısla bizim hiçbir organik bağımız yoktur. Kaldı ki bu şahsı kılık kıyafetinden dolayı görev yaptığım dönemde partiye girişini yasaklamış bir insanım. 1.5 yıl önce çekilen görüntülerin bugün bence hiçbir haber değeri bulunmayan bu fotoğrafların Kayseri'den servis edilmesini de çok anlamış değilim. Berileri bu görüntüleri çekip saklamış ve bugün servis yapıyor. Niye saklanmış bir görüntü bunu da anlamak mümkün değil. Anlayamadığım diğer bir konuda bu şahsın 4 gündür hala yakalanamamış olmasıdır. MHP bu olayla siyasi bir linç girişimiyle karşı karşıyadır. Bugün bizim başımızdaki olay yarın diğer siyasi parti temsilcilerinin de başına rahatlıkla gelebilir. Nil Demirkazık başbakanın arkasında dolaşıp durdu, sonra gitti PKK ile birlikte hareket etti. BBP liderinin yanında fotoğraflanan Yasin Hayal. Olaylarla ilgili ilişkileri iyi değerlendirmek ve tutarlı ve mantıklı yorumlar yapmak gerekir. Bu işte karanlık bir el vardır. MHP bu şahsa hiçbir zaman bakmamış ve kendisine hiçbir destek ve emir vermemiştir" şeklinde konuştu.

Yaşanan olaylarda mağdur olan öğrencilerin yurt yönetimi, emniyet tarafından sahipsiz bırakıldığını kaydeden Sağır, "Böyle olunca birileri de çıkıp abiliğe soyunuyor. Devlet bu çocuklara ağabeyliğini yapmalıdır" dedi.

Bıçaklanma olayına karışan 9 sanığın olaylarda başrolde yer aldığını fotoğraflarla anlatan MHP İl eski Başkanı Nizamettin Sağır, "Ben bu fotoğrafları basından aldım. Bu insanların kimlikleri ve yaptıkları ortada. Daha iki gün önce adliyeden serbest bırakılan bu öğrenciler bugün ellerinde satır, bıçak ve sopalarla güvenlik görevlilerine, öğrencilere saldırıyorlar. Devlet bu fotoğrafları neden görmüyor" dedi.

ÖĞRENCİLER OLAYLARI ANLATTI Akdeniz Üniversitesinde yaşanan olaylarda bıçaklanan ve darp edilen öğrenciler Serkan Hindistan, Çağrı Kasap ve Tahin Deniz Uysal, yaşadıkları korkuları ve olayların gelişimini basın mensuplarına anlattı.

Akdeniz Üniversitesi Turizm Meslek Yüksekokulu öğrencisi Serkan Hindistan, üniversitede yaşanan gerginliğin yaklaşık 2 aydır devam ettiğini belirterek, "Cuma günü arkadaşlarımızla yemek yerken grubun saldırısına uğradık. Olay emniyete ve daha sonra adliyeye intikale etti. Şahıslar serbest bırakıldıktan sonra gerginlik yurt içerisinde sürdü. Bölücü örgüt yandaşı öğrenciler dışarıdan gelen 200 kişilik grupla yurt binalarına girerek kendilerini benimsemeyen bütün öğrencilere saldırdılar. Kız öğrencilerde bu saldırılarda darp edildi. Biz olaylardan önce yurt yönetimi, emniyetten destek istedik. Ancak bize sahip çıkılmadı. Sonra partiye (MHP) giderek yardım istedik. Burada da bize yardımcı olamayacaklarını ve durumu yetkililere bildireceklerini söylediler. Bu grup akşamları yurt içerisinde mum yakıp bölücü örgüt propagandası yapıyor. İki ay önce Türk bayrağını yaktılar. Yakasında Türk bayrağı rozeti olan herkese saldırıyorlar" dedi.

BİZE KİMSE SAHİP ÇIKMADI Sosyal Bilimler Fakültesi öğrencisi Çağrı Kasap ise söz konusu grubun sürekli kendilerini taciz ettiğini belirterek, bu konuyla ilgili herkesten yardım istediklerini ancak kimsenin kendilerine sahip çıkmadığını söyledi. Kasap, "Olaylardan sonra yurda girmeye korkuyoruz. Dışarıda kalıyoruz. Tam sınav döneminde yaşadığımız bu olaylar hepimizi rahatsız etti" dedi.

(AT-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title