Haberler

Promosyonu Tek Seferde İstiyorlar

Türk Sağlık-Sen, banka promosyonlarının çalışanlara nasıl dağıtılması gerektiğini belirlemek amacıyla hastanelerde sandık kurup, çalışanlara fikirlerini sordu.

Türk Sağlık-Sen, banka promosyonlarının çalışanlara nasıl dağıtılması gerektiğini belirlemek amacıyla hastanelerde sandık kurup, çalışanlara fikirlerini sordu.

Sendika, maaş ödemelerinden sağlanan promosyonların çalışanlara dağıtılması konusundaki görüşleri toplamak için bir tür seçim yaptı.

Bu kapsamda, "Banka Promosyonu Seçim Sandığı" yazılı sandıkların başına giden memurlara, banka ile kurum arasında yapılacak sözleşmenin süresine ilişkin tercihleri ve promosyonların nasıl ödenmesini istedikleri soruldu.

Çalışanlara ilk olarak banka promosyonunun nasıl ödenmesini talep ettikleri soruldu ve "Tamamı tek seferde ödensin", "6 aylık dönemler halinde ödensin" ve "Aylık ödensin" seçenekleri sunuldu.

Çalışanlara ayrıca "Personel maaşlarının banka üzerinden ödenmesi için kurumun banka ile kaç yıllık sözleşme yapmasını istersiniz?" sorusu yöneltilip,

"1 yıllık", "2 yıllık", "3 yıllık", "5 yıllık" seçeneklerinden birini tercih etmeleri istendi.

-KANDIRA VE İzmir'DE... -

Sandık kurulan yerlerden biri olan Kandıra Devlet Hastanesinde seçim için sandık heyeti oluşturulması bile ihmal edilmedi.

Burada, oy kullanan çalışanların tamamı, promosyon ödemelerinin "tek seferde" ödenmesini talep etti. Çalışanların yüzde 60'ı da sözleşmenin "2 yıllık" olmasını istedi.

Benzer bir uygulama da İzmir Seka Devlet Hastanesinde yapıldı. Hastane yemekhanesinin önüne sandık konulmak suretiyle yapılan oylamada, çalışanların yüzde 96. 5'i promosyonun "tek seferde" ödenmesi yönünde görüş belirtti. Sözleşme süresine ilişkin soruya ise katılımcıların yüzde 42'si "3 yıllık", yüzde 31'i "2 yıllık" yanıtını verdi.

-TÜRK SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANI: "PROMOSYONLARIN TAMAMI ÇALIŞANIN HAKKI"-

Öte yandan, Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci yaptığı açıklamada, promosyonların tamamının çalışanın hakkı olduğunu söyledi.

Bunun için bankalarla yapılacak promosyon anlaşması ile ilgili hususlara çalışanların karar vermesinin, uygulamanın nasıl olacağının çalışanlara sorulmasının en doğru yöntem olduğunu ifade eden Kahveci, bu düşünceden hareketle Kocaeli'nde sendikanın yaptığı seçimin bir ilk olduğunu söyledi.

Banka promosyonları konusunda çalışanların verdiği karara uygun anlaşmalar imzalanması gerektiğini belirten Kahveci, "Tüm Türkiye'de bu tür seçimleri bizzat kurumlar gerçekleştirmelidir. Seçim sonuçlarına göre, promosyon paraları çalışanlar nasıl istiyorsa öyle dağıtılmalıdır" dedi.

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker de "Çalışanları ilgilendiren bir konu hakkında doğrudan personelin fikrini tespit etmeye yönelik bir seçim yapmamız sendika olarak çalışanlara, sendika üyelerimize vermiş olduğumuz değerin bir göstergesidir" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title