Haberler

UEDAŞ Değerlendirme Toplantısı

Güncelleme:

Ak Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Ankara'da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile görüştü.

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılımıyla Bursa'da gerçekleştirilen UEDAŞ Değerlendirme Toplantısı'nın amacına ulaştığını açıkladı. Başkan Yalçın, "Sayın Bakanımız aralarında Bursa'nın bulunduğu bazı illerde zaman zaman yaşanan elektrik kesintilerinin önüne geçilebilmesi için Kalkınma Bakanlığı'ndan 300 milyon TL'lik ek yatırım ödeneği talep etti" dedi.

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Ankara'da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile görüştü. Dün gerçekleşen görüşmenin ardından bir açıklama yapan Başkan Sedat Yalçın, Bakan Taner Yıldız'ın Bursa'daki sorunun çözümü için planlanan yeni yatırımların hayata geçirilebilmesi amacıyla bir dizi çalışma başlattığını ifade etti.

Bu amaçla Kalkınma Bakanlığı'ndan talep edilen 300 milyon TL'lik ek yatırım ödeneğinin muhtemelen önümüzdeki günlerde sonuçlandırılacağını aktaran Başkan Yalçın, "Bakanlığımız 2011 yılında Bursa'daki enerji üretim yatırımlarına yaklaşık 25 milyon TL, elektrik dağıtım sistemlerine yaklaşık 21 milyon TL yatırım yaptı. Doğalgazda yapılan yatırım tutarı ise 612 milyon TL, yine madencilikte bu tutar 1.6 milyon TL… Ayrıca Bakanlığımız TKİ aracılığıyla dar gelirli vatandaşlarımıza yaklaşık 10 milyon TL tutarında tam 34 bin 760 ton kömür dağıttı. Tüm bu rakamları toplayacak olursak Bursa özel sektör ve kamu olarak 2011 yılı içerisinde 660 milyon TL'yi aşan enerji yatırımı aldı" dedi.

DOĞALGAZ'DA EN UCUZ ÜLKE

Muhalefet partilerinin yanı sıra bazı sivil toplum örgütlerinin doğalgaz ve elektriğe yapılan zamma ilişkin tepkilerini de değerlendiren AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, şunları kaydetti:

"Malumunuz İran gerilimi petrol fiyatlarında pik yaptı. Şu an 124 dolar seviyesinde petrolün varil fiyatı. Bu gerilim öncesi varil fiyatları 100 dolar seviyesindeydi. Kaldı ki Türkiye döviz ile petrol-doğalgaz alan ancak TL ile satan bir ülke. Biz Avro bölgesinde bir ülke değiliz ve TL dışında bir para birimi ile elektrik ve doğalgazı satamayız. Ancak burada altını çizerek ifade etmek isterim ki; Türkiye'de şu an doğalgaz fiyatları Aralık 2008 yılının bile altında. Hepsinden önemlisi Türkiye, AB ülkeleri arasında elektrik tüketiminde konutta en ucuz 6. ülke, sanayi tüketiminde ise 4. ülke konumunda… Doğalgazda da konut tüketiminde en ucuz 2. ülke, sanayi tüketiminde ise en ucuz 1. ülke… Burada unutulmaması gereken bir başka önemli husus ise petrol ve doğalgaz fiyatlarındaki anormal artışın, Türkiye bütçesine tam 6.6 milyar dolarlık bir ek yük getirmesidir. Hükümetimiz de bu ek yükü vergilere yansıtmak yerine, direkt kullananlara yansıttı."

ALTERNATİF ENERJİ

Türkiye'nin dünya genelinde doğalgaz ithalatında 8., petrol ithalatında ise 12. Ülke konumunda olduğunu anımsatan Başkan Yalçın, "Böylesine bir durum karşısında Türkiye alternatif enerji konusunda da ciddi çalışmalar yapıyor. Şu an için rüzgar enerjisi kapasitesini artırma konusunda Türkiye, Meksika'dan sonra dünyada ikinci ülke. Rüzgar enerjisi üretiminde ise dünyada 16. ülke konumundayız. Malumunuz alternatif enerji kullanımını konusunda Bursa'da da düşündüğümüz çeşitli projeler var. Bunları önümüzdeki süreçte konuşup değerlendireceğiz."

Kaynak: Bültenler / Politika

Sedat Yalçın Taner Yıldız Ak Parti Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title