Haberler

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kentsel dönüşüm planlarını açıkladı

Güncelleme:

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, İstanbul'daki Marmara Uluslararası Kent Forumu'nda Sakarya'nın kentsel dönüşüm planlarını açıkladı. Yüce, Sakarya'yı depreme, gıdaya, suya ve olumsuz şartlara karşı dayanıklı hale getirmek amacıyla çalışmalar yürüttüklerini ve kentsel dönüşüm projeleri üzerinde yoğun şekilde çalıştıklarını belirtti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, İstanbul'da Marmara Belediyeler Birliğinin (MBB) "Çözüm Üreten Kentler" mottosuyla düzenlediği Marmara Uluslararası Kent Forumu'na katıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, burada konuşan Yüce, Sakarya'nın geleceğini daha güvenli bir zemine inşa edeceklerini, Konut A.Ş projesi ile ailelerin güvenli, huzurlu yaşam alanlarına kavuşacağını belirtti.

Kentsel dönüşüm ve dayanıklılığın sadece belediyenin değil toplumun ortak sorumluluğu olduğunu bildiren Yüce, Sakarya'yı sadece depreme değil gıdaya, suya, olumsuz her şarta karşı dayanıklı hale getirmek amacıyla yürüttükleri politikalara ve projelere de değindi.

Yüce, maddi adımların yanı sıra toplumsal bilinci oluşturma çabası ortaya koyduklarını ve kurdukları Kentsel Dönüşüm Dairesi ile "depreme hazır bir şehir" projesi üzerinde yoğun şekilde çalıştıklarını anlattı.

Kaynak: AA / Politika

Ekrem Yüce İstanbul Marmara Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title