Haberler

Putin ve Aliyev Karabağ'daki durumu görüştü

Güncelleme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Karabağ'daki durumu ele aldı. Aliyev, Rus Barış Gücü mensuplarının ölümü için özür diledi ve sorumluların hesap vereceğini vurguladı. Liderler, Karabağ'da çatışmaların tamamen durdurulması ve insani sorunların çözümü için adımlar atmaya karar verdiler.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile telefonda görüşme gerçekleştirdi.

Kremlin'den görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlham Aliyev, 20 Eylül'de Karabağ'da Rus Barış Gücü (RPC) mensuplarının trajik ölümünün ardından özür ve en derin taziyelerini sundu. Olayın kapsamlı bir şekilde soruşturulacağını ve tüm sorumluların hesap vereceğini vurguladı. İki ülkenin Başsavcılıkları konuyla ilgili olarak yakın temas halindedir. Azerbaycan Cumhurbaşkanı ayrıca hayatını kaybeden subayların ailelerine maddi yardımda bulunmaya hazır olduğunu ifade etti.

Her iki taraf da Karabağ'da çatışmaların tamamen durdurulması konusunda Rus barış gücü askerlerinin yardımıyla varılan anlaşmaların istikrarlı bir şekilde uygulanmasının önemine dikkat çekti.

Başkanlar bölgede durumun istikrara kavuşturulması ve insani sorunların aşılmasına yönelik öncelikli adımları ele aldılar. Vladimir Putin Karabağ'daki Ermeni nüfusun haklarının ve güvenliğinin korunmasının önemini vurguladı. Azerbaycan bu konularda Rus barış gücü askerleriyle işbirliği yapmaya hazır olduğunu teyit etti.

Liderler, 2020-2022 üst düzey üçlü anlaşmalar çerçevesinde, özellikle ulaşım bağlantılarının açılması, Azerbaycan-Ermenistan sınırının belirlenmesi ve Bakü ile Erivan arasında bir barış anlaşması hazırlanması konularında görüşmeleri yoğunlaştırma konusunda mutabık kaldılar."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Vladimir Putin İlham Aliyev Azerbaycan Karabağ Rusya Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı? 1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title