Haberler

Bakan Mehmet Şimşek: Kira artışının önüne konut arzıyla geçeceğiz

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralardaki fiyat artışlarıyla ilgili açıklamada bulundu. Şimşek, 4 madde sıralayarak kira artışının önüne geçmek için konut arzının artırılacağını, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirileceğini ve dar gelirli vatandaşların konuta erişiminin artırılacağını bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralardaki fiyat artışlarının önüne geçmek için konut arzının artırılacağını, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirileceğini ve dar gelirli vatandaşların konuta erişiminin artırılacağını söyledi.

KİRALARDAKİ ARTIŞA DİKKAT ÇEKTİ

Bakan Şimşek, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın kira artışlarıyla ilgili yazılı soru önergesini yanıtladı. 2018'in kasım ayında 475,07 olan "gerçek kira" endeksinin 2023'ün kasım ayında 1888,02 değerine ulaştığını belirten Şimşek, 2018-2023 dönemindeki artış oranının yüzde 297,42 olduğunu aktardı.

"KONUT ARZI ARTIRILACAK"

Şimşek, 2023'ün eylül ayında yüzde 9,52 olan aylık kira artış oranının ekim ayında yüzde 7,91'e, kasım ayında yüzde 5,97'ye ve aralık ayında yüzde 4,48'e gerilediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Orta vadede, enflasyonla mücadele ve kiralardaki fiyat artışlarının önüne geçmek üzere konut arzı artırılacak, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek ve dar gelirli vatandaşların konuta erişimi artırılacaktır."

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Şimşek Sosyal Konut Deprem Maliye Politika Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (39)

BAHAR CANDAN DEĞİL:

yav he he kesin yaparsınız. Seneye Amerika'daki evsizleri geçer buradaki evsizler

291
27
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

inanırlar inn8ırlar 2008 de kuraya girip ev cıkanlar hala 600 tl ev verecekler tokiden diye beklkiyo bir kilo et alırsın pardon merdiven altı iki kilo :)) hahahaah ülkeye bak

yanıt2
yanıt0
zırzop:

son 5 yılınız mehmet bey arzı marzı kalmadı bu işin yapsanızda yetişmez

202
12
yanıtYanıtla
Adnan TAM:

Önce tokideki hak sahiplerini sorununu cözünki bunada inanılsın acıklama yapmakla olmaz buişler olmaz

162
12
yanıtYanıtla
Metehan Eryilmaz:

Enflasyonu düşüreceğiz demediğine göre seçim sonu yandık.

146
6
yanıtYanıtla
Mehmet Sekerci:

Tabi tabi

138
3
yanıtYanıtla
kagan soylu:

Konut arzini yanlış yonetmeyin ama hiç evi olmayan çalışan insanlara krediyle verdiğiniz zaman kiracilar ev aldığı zaman kiralarda otomatik olarak düşer... Ama zenginler yatırım amacıyla alirsa o zaman dahada artar

112
2
yanıtYanıtla
sır balıkçı.17:

Bu işleri düzeltene kadar kira sözleşme evraklarımızı getirelim kiralarımızı maliye bakanlığı üslensin maaşımız 2023 te 7.500 tl idi 2024 % 33 gelen fark 2.500 tl toplam maaş 10.000 tl tüm harcamalarımız için Kiramız ise uçmuş durumda TALEBİMİZ ACİLEN SEYNANEN 8077 tl ve İNTİBAK, en düşük emekli maaşı 20 bin 24 tl olsun.

78
10
yanıtYanıtla
Oğuzsoyu:

konut ihtiyacının en büyük sebeplerinden biri evlenip boşanan çiftler. Evlenirken baba evinden ayrılıp ev tutuyor 3-5 ay sonra boşanıp bir ev daha ihtiyaç oluyor. Önce aileyi korumak lazım. ucuz basit sorunlardan yuvalar yıkılmasın. genç çift evlilere saygı gösterin onlara destek olun yardımcı olun. faydalanmaya çalışmayın lütfen.

24
54
yanıtYanıtla
Ocean Express cargo Ltd:

NASIL BİR BİLİNÇSİZLIK BU HAYRET ..KİRALARIN UZAYA FIRLAMASININ SEBEBEİ YABANCI GÖÇÜDÜR..5000 TL LİK EVE 10 KİŞİ TAŞINIYORLAR 15.000 VERELİM DEYİP..ANLADINIZ MI ŞİMDİ..PEK UMUDUM YOK AMA YAZDIM

yanıt68
yanıt7
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title