Haberler

Görüşmenin ayrıntıları ortaya çıktı! Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun "kongre" talebini reddetmiş

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 2. tur seçimlerinden 4 gün sonra genel merkezde bir araya gelmişti. Görüşmeye dair kulis bilgileri günler sonra ortaya çıkarken görüşmede Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun yaptığı "Partimizin değişime ihtiyacı var. Ben bu değişime önderlik yapabilirim. Yerel seçimlerden önce kongreye gidilmeli" teklifine olumsuz yanıt verdiği öne sürüldü.

28 Mayıs Pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zaferle ayrılan adayın Cumhurbaşkanı Erdoğan olması CHP'de taşların yerinden oynamasına neden oldu. Seçim sonrası eleştiri oklarının bir bölümü muhalefete ve Kemal Kılıçdaroğlu'na çevrildi.

SEÇİMDEN 4 GÜN SONRA GENEL MERKEZDE BULUŞTULAR

Seçimin mağlubiyetinin ardından yaptığı "değişim" vurgulu konuşması gündemde geniş yankı uyandıran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim gecesinden 4 gün sonra CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede hem seçim sürecinin değerlendirilmesinin yapıldığı hem de CHP'nin yol haritasına dair görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

"YEREL SEÇİMLERDEN ÖNCE KONGREYE GİDİLMELİ"

Kılıçdaroğlu-İmamoğlu zirvesine dair kulis bilgilerini görüşmeden günler sonra paylaşan gazeteci İsmail Saymaz, iki ismin toplantısında İmamoğlu'nun "Partimizin değişime ihtiyacı var. Ben bu değişime önderlik yapabilirim. Yerel seçimlerden önce kongreye gidilmeli" teklifinde bulunduğunu söyledi.

"BÜYÜK KURULTAY YEREL SEÇİMLERDEN SONRA YAPILMALI"

Saymaz, genel başkan dahil tüm yönetim kadrolarında değişim sürecinin önünün açılmasının talep eden ve yerel seçime yeni bir CHP ile girilmesini isteyen İmamoğlu'nun bu teklifine Kılıçdaroğlu'nun olumsuz yanıt verdiğini ve Büyük Kurultay'ın yerel seçimlerden sonra yapılmasını istediği öne sürdü.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu Politika Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

500

Yorumlar (5)

hakan şen:

Kılıçdaroğlu kafaya koymuş CHP yi tamamıyla bitirmeden gitmeyecek.

94
6
yanıtYanıtla
Ercan cıftcı:

Atatürk'ün kurduğu CHP zaten bitti dostum. Kemal işgal ettikten sonra partinin ismini YENİ CHP yaptı. bu mesajı anlamayanlar CHP de olup biteni anlayamaz.

yanıt5
yanıt0
Blackened:

Değişmeyen tek şey değişimdir;))

49
5
yanıtYanıtla
Mehmet Karakuş:

neden diğişicek iyiye gidiyor.2028 zi kesin kazanır.

30
9
yanıtYanıtla
Dengiz Elm:

Kemal istifa et. İstemiyoruz seni

23
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title