Haberler

Erdoğan Formunun Sırrını Açıkladı

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, formda kalmasının sırrını düzenli uyku ve kilo kontrolüne borçlu olduğunu açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti öncesi Rus devlet haber ajansı Itar-Tass Genel Müdür Birinci Yardımcısı Mihail Gusman'a özel mülakat verdi.

11 yıllık iktidarında üçüncü kez Gusman'a özel röportaj veren Erdoğan, gençlik yıllarında Dostoyevski okuduğunu, kilosuna dikkat ettiğini söyledi. Erdoğan, 'Spasibo' diyerek Rus halkına Rusça teşekkür etti.

FORMUNUN SIRRI

Gazeteci Gusman, "Sayın Başbakan son 10 yılda 3 kere görüştük. Sizin mükemmel bir şekilde formda kalmanız beni büyülüyor. Hiç değişmemişsiniz. Bunu nasıl başarıyorsunuz?" sorusuna Erdoğan, "Kilomu kontrol etmeye çalışıyorum. Her zaman kilom aynıdır. Bunun sayesinde formdayım. Çalışma günüm çok uzuyor ama toplam 6 saatlik uykum var" cevabını verdi.

"BU UZUN ÇALIŞMANIN MEYVESİ"

Türkiye'nin petrol zenginliğinin bulunmamasına rağmen ekonomi alanında önemli gelişmeler sağladığını anlatan Erdoğan, "Biz iktidara geldiğimizde milli gelirimiz 230 milyar dolar idi, bugün ise 900 milyara yaklaşıyor. Bu uzun çalışmanın meyvesi. Eğer yan gelip yatsaydık bunu başaramazdık. Sanayi üretimine ağırlık veriyoruz, çünkü petrolümüz yok" dedi.

RUSÇA TEŞEKKÜR

Gazetecinin, "Sözleriniz Rusya'ya ima mı" sorusu üzerine Erdoğan, "Hayır, Rusya'nın diğer ülkelere göre kendine has özellikleri var. Sadece doğal kaynaklar alanında değil, savunma ve sanayi üretiminde de gelişmiş altyapıya sahip. Ülkenizin ciddi turizm altyapısı var. Kendim ve halkımın adına Rusya halkına ve dostlarıma selam, sevgi ve saygı iletiyorum. Spasibo!" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Rusya Federasyonu Dostoyevski Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title