Haberler

Davutoğlu Konya'da Konuştu

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, seçim bölgesi Konya'da akşamda işadamlarıyla biraraya geldi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, seçim bölgesi Konya'da akşamda işadamlarıyla biraraya geldi. Hilton Garden Otel'de Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği tarafından düzenlenen "Ekonomik ve Siyasi İstikrarın Dış Politikadaki Yansımaları, Hem Kudretli Hem Şefkatli Türkiye" konulu konferansa katılan Davutoğlu, Türkiye'nin dış politikasını anlattı. Türkiye'de, Birleşmiş Milletler Az Gelişmiş ülkeler toplantısı yapıldığını anlatan Bakan Davutoğlu, "Bu çerçevede bütün ülkelerle görüşmeler yaptık. Herkesin anlamaya çalıştığı şey şuydu. Nasıl oluyorda Türkiye, 10 sene önce gündemde olmayan bir ülke, bugün en önemli Birleşmiş Milletler zirvelerine ev sahipliği yapıyor. Her türlü gelişmenin içinde ve sürece bir şekilde katkıda bulunuyor. Kriz anında dahi Avrupa ülkeleri dışişleri bütçelerini daraltıyorlar, büyükelçiliklerini kapatıyorlar. Kapatanların yerlerini bizim Büyükelçilerimiz alıyor. Bu şu demek. Tarihte bazı aktörler çekiliyor, bazıları giriyor. Biz tarihe giren aktörler arasında olmak zorundayız. " dedi.

Davutoğlu, Afrika'da son 1. 5 yılda 18 büyükelçilik açtıklarını ve toplam sayının 30 olduğunu, bu sayıyı 32'ye çıkacaklarını belirtti. İşadamları neredeyse, büyükelçiliklerin oradaolacağını ifade eden Davutoğlu, "Nerede iş adamlarımızın olmasını istiyorsak, oraya büyükelçilik açıp işadamlarımızı çekeceğiz" dedi.

VİZELERİN KALDIRILMASI

Vizelerin kaldırılması ile ilgili Avrupa Birliği'ne tepki gösteren Bakan Davutoğlu şunları söyledi: "Ben vizeleri kaldırırken çok büyük direnç ile karşılaştım. İçerden de. Sayın başbakanımız ile hükümette karar alıp vizeleri kaldıracağız derken çok ciddi kaygılarla karşılaştık. Bu vizeleri kaldırırsak Avrupa Birliği ile problem yaşarız dediler. Vizeleri kaldırırsak dışardan da akına uğrarız dendi. Bizim güç kaynağımız içeriden veya dışarıdan gelen tepki değil. Bizim güç kaynağımız bizim insanımızın sınır tanımaz azmi kararlılığı ve enerjisi. Bizim bu enerjiyi boşaltmamız, yaymamız lazım. O zaman da bizim sınırlarımızın içine insan unsurunu ve tarih içinde tekrar etken olma ideali taşıylan insan unsurunun önündeki engelleri kaldırmak lazım diye düşündüğümüz için vizeleri kaldırdık. Kaldırmaya da devam edeceğiz. Eğer Avrupa Birliği bundan rahatsız olacaksa onlara da söylüyoruz. O zaman siz de kaldırın. Bize hem vize uygulayacaksınız, hem de bizim başka ülkelerle entegrasyon çabamıza başka ülkelerle haraket edebilme kabiliyetimize sınır getireceksiniz. Bu olmaz. Duyulan rahatsızlıklar bunlar. Onların kafasında hep kapı önünde bekleyen Türkiye vardı. Kapıyı kapatacaklar. Biraz oyalayacaklar. Biraz daha idare et diyecekler ve sürekli kapıda tutulup tehdit edilen bir ülke. Bu olmayacak bir davranış. Bu dönem bitti. "

Konya'YA ORGANİZE HAYVanCILIK BÖLGESİ KURULACAK

Konya için yeni bir yatırım müjdesi veren Bakan Davutoğlu, "Konya Karatay'da organize hayvancılık bölgesi kurulması ile ilgili karar çıktı. Böylece Türkiye'de ilk defa organize hayvancılık bölgesi kurulacak ve bu bölgede 200 milyon TL yatırım yapılacak. 18 bin 500 hayvan 21 bin dönüm alanda yetiştirilecek. " diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title