Haberler

CHP Milletvekili Mustafa Sarıgül, Hükümeti Eleştirdi

Güncelleme:

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, hükümetin seçim öncesi verdiği sözleri yerine getirmediğini ve muhalefeti suçladığını belirterek eleştirilerde bulundu.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, "Seçimden önce sözler verdiler, vaatlerde bulundular, hiçbirini yerine getirmediler. Cumhurbaşkanlığı makamı, siyaset yapıyor ve her zaman muhalefeti suçluyor. Ne yaptınız da muhalefet karşı çıktı" dedi.

Sarıgül, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. Seçimlerin üzerinden 3 ay geçtiğini hatırlatan Sarıgül, "Ülkeyi yönetenler; çalışanların, iş arayanların, emeklilerin, çiftçilerin, esnafın, gençlerin, kadınların yararına olacak bir karar almadılar. Cumhurbaşkanlığı makamı siyaset yapıyor ve her zaman muhalefeti suçluyor. Ne yaptınız da muhalefet karşı çıktı? Ne yapacaktınız da Kılıçdaroğlu engel oldu" dedi.

Meclisin tatilde olduğunu, bakanların da seçim çalışması yaptığını ve Türkiye'nin üç aydır beklediğini kaydeden Sarıgül, "Seçimden önce sözler verdiler, vaatlerde bulundular, hiçbirini yerine getirmediler. Memurlara 3600 ek gösterge verecektiniz. Bağ-Kur'da emekliliği 7200 güne indirecektiniz. Yeni evleneceklere evlilik kredisi verecektiniz. Ev hanımlarına emeklilik hakkı verecektiniz. Öğrencilere ücretsiz internet verecektiniz. Gençlere, cep telefonu ve bilgisayarda vergi muafiyeti sağlayacaktınız. Kamuda mülakatı kaldıracaktınız. Enflasyonla mücadele için faiz indirmek yetmez. Ekonominin can damarı güvendir ve hukukun üstünlüğüdür. Piyasalara, halka bu konuda bir güven verin. Emeklinin bekleyecek gücü kalmadı, ek zammı hemen yapın. Ayrıca cumhuriyetimizin 100'üncü yılı şerefine toplumda bir af beklentisi var, bu beklentiyi görmezden gelmeyin" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Mustafa Sarıgül Milletvekili Erzincan Hukuk Eğitim Politika Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title