Haberler

CHP'li Güneş: "Ülke Ekonomisinin İyi Gittiğini Söylemek Efsanelerden Başka Bir Şey Değildir"

Bandırma'da sivil toplum örgütleri ve partililerle biraraya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Hursit Güneş, ekonominin iyi gitmediğini söyledi.

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde sivil toplum örgütleri ve partililerle biraraya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Hursit Güneş, ekonominin iyi gitmediğini savunarak, "Ülke ekonomisinin iyi gittiğini söylemek efsanelerden başka bir şey değildir" dedi.

Prof. Dr. Hurşit Güneş, CHP ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen yemeğe katılmak üzere gittiği Bandırma'da partililer, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile bir araya geldi. Güneş, burada yaptığı konuşmada genel seçimleri ve hükümet politikasını değerlendirdi.

Avrupa'da ekonomik olarak kıpırdamalar yaşandığında Türkiye'de ciddi sallantıların olduğunu öne süren Güneş, "İktidarı, muhalefet olarak uyarıyoruz. Ekonomi iyi gitmiyor. Türkiye ekonomisi ciddi kırılganlıklar taşımaktadır. Ülke ekonomisinin iyi gittiğini söylemek efsanelerden başka bir şey değildir. Dünyada en ufak kıpırdamalar olduğunda ülkemizde sallantılar olmaktadır.

Dünya sadece Yunanistan ve ABD'nin borç krizini tartışıyor. Bu krizde diğer ülkelerin borsaları bizim ülkemizin borsası gibi sallanmadı. Burada bir sorun var. Hani istikrar vardı. 12 Haziran 2011 seçimler sonrasında hükümet kuruldu. AKP parlamentoda sayısal çoğunluğa sahip, borsa o zaman niye düşüyor. Dövizin bol olduğu işsizlik oranının azaldığı yaz aylarında bile döviz artıyor. Artık işler iyi gitmiyor. Sonbaharda dövizdeki artışın daha fazla olacağını düşünüyoruz. Muhalefet olarak iktidarı uyarıyoruz. Ekonomi iyi gitmiyor, bu yapıyı toptan değiştirmeniz gerekmektedir" dedi.

BAŞBAKANLA ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA ANLAŞMAZLIĞIMIZ VAR

Anayasa değikliğine de değinen Güneş "CHP olarak başbakanla anayasa değişikliği konusunda anlaşmazlığımız var. Başbakan, uzlaşmacı anayasa yapılmasını istediğini söylüyor. Kendisi bize 'anayasayı ben hazırlayayım sizde bunda uzlaşın' diyor. 'Hepiniz benim yaptığımı kabul ederseniz uzlaşmış olursunuz' diyor. Ne güzel değil mi onun yaptığı biz kabul edeceğiz ve uzlaşmış olacağız. CHP olarak biz farklı bir şey söylüyoruz. Anayasa hazırlanacaksa sosyal taraflar bu işe hazır olmalı.

Yeni anayasa senin hazırladığın değil, toplumun hazırladığı, herkes için geçerli olacak anayasa olmalıdır. İktidarın değil, herkesin katılımıyla hazırlanacak yasa değikliğine CHP olarak varız. Yasa değişikliğinde dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyoruz. Buna iktidar hiç yanaşmadı. İktidardan rejimin daha demokratik olması gerektiği konusundaki iradesini görmek istiyoruz. Sen yargıyı ele geçirdin, basını ele geçirdin, Türkiye'de demokratik ve çok taraflı demokrasiyi kaldırıp, tekil demokrasinin kurulması konusunda her türlü adımı attın.

Meclis'te sayısal çoğunluk sende, meclis başkanı senden, cumhurbaşkanı senden, Yargıtay başkanı senden, Danıştay başkanı senden, anayasa başkanı senden. Senden olmayan kimse olmayacak neden çünkü 12 Haziran genel seçimlerinde yüzde 50 oy aldın. Bunun adı ileri demokrasi değil, demokrasisi silinmiş ileri diktatörlüktür" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title