Haberler

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici Açıklaması

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, “Bu küçük yaşta çocuklarımızı kaçırıp tecavüz ettikten sonra öldüren caniler için ve askerimize, polisimize, sivilimize kurşun sıkan teröristler için mutlaka idam cezasının getirilmesi lazım” dedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bu küçük yaşta çocuklarımızı kaçırıp tecavüz ettikten sonra öldüren caniler için ve askerimize, polisimize, sivilimize kurşun sıkan teröristler için mutlaka idam cezasının getirilmesi lazım" dedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici, Merkez Karar Yürütme Kurulu(MKYK) üyeleri ile bir araya geldi.

BBP Genel Merkez binasında gerçekleşen toplantıda konuşma yapan Destici, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinerek, şunları dedi:

"Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidiyoruz. Türkiye gündemi tamamen onunla doldurulmuş vaziyette. Türkiye'yi demokratikleştireceğiz dediler, seçim sistemi ile ilgili öneriler ortaya attılar ve nihayetinde hesap ettiler ve baktılar ki neticesinde bu sistemden kendileri zarar görecek. Hemen iktidar partisinin Merkez Yürütme Kurulunda karar vererek bu anti demokratik seçim sistemi ile seçime gidileceğini açıkladılar. Elbette ki bu konular BBP'nin gündemindedir. Cumhurbaşkanını halkın seçmesini ilk defa Türkiye'nin gündemine sokan siyasi partidir BBP. Bu seçim sisteminin yani Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini en doğru tercih olduğunu bugün de düşünüyoruz. Burada yanlış olan bir şey var. Cumhurbaşkanı bir defaya mahsus seçilmelidir. Eğer Cumhurbaşkanı 2 defa seçilirse işte bugün ki sıkıntılar ile karşı karşıyayız. Nasıl seçilebilirimin derdine düşülüyor ve daha sonra normal bir siyasetçi ya da Başbakan gibi elbette ki bir takım görüşmeler ya da arayışlar içine giriliyor. Cumhurbaşkanlığı makamı Türkiye'de hem yasama, hem yürütme hem de yargının uyum içinde çalışmasını, devlet bürokrasisinin uyum içinde çalışmasını, devletin gerçekten Anayasaya uygun olarak yönetilmesini ve kurumlar arası diyalogu sağlayacak Türkiye Cumhuriyeti Devletini de en yüksek seviye de temsil edecek bir makamdır. Hem Başkumandan hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin başı Cumhurun başı. Dolayısıyla da bu makamda bulunan kişilerin 2'nci defa seçilme gibi bir endişe taşımamaları gerekir. Biz gerekiyorsa Anayasa değişikliği yapılarak bunun düzeltilmesini ve Cumhurbaşkanı'nın bir defaya mahsus olarak seçilmesini teklif ediyoruz".

Diyarbakır- Bingöl karayolunda 2 uzman çavuşun teröristler tarafından kaçırılması ile ilgili ise Destici, "Son günlerde yol kesiliyor, askerlerimiz kaçırılıyor. Türkiye'nin onuru ayaklar altına alındı. Diyarbakır-Bingöl karayolu kesiliyor teröristler tarafından. Saatlerce araçlar durduruluyor, eylem yapılıyor, asker ve siviller kaçırılıyor ve daha sonra sözde bir partinin milletvekilleri gidip bunların inlerini biliyorlar. Oraya gidiyorlar ve kaçırılan iki tane uzman çavuşumuzu alıp getiriyorlar. Neden çünkü onların o teröristlerden farkı yok. Ha dağdaki Karayılan, ha meclisteki Sırrı Süreyya Önder. Ha İmralı'da ki cani, ha Diyarbakır'da ki Belediye Başkanı. Bunların hiç birisinden farkı yok. Özerklik taleplerini seçimden önce de yinelemişlerdi, şimdi de yineliyorlar. Çok açık bir şekilde. Ama maalesef bunu gündemine alan yok" diye konuştu.

Son zamanlarda yaşanan çocuk ölümlerine de değinen Destici, şöyle devam etti:

"Son günlerde kaçırılarak öldürülen çocukların ortaya çıkması ile birlikte bu konu Türkiye'nin gündemine girdi. Günaydın. Bu konuya acil tedbir alınması gerektiğini, bu suçu işleyenlerin mutlaka idam cezası ile cezalandırmaları gerektiğini söyledik. Şimdi timsah gözyaşı döküyorlar. Binlerce çocuğumuzun akıbeti belli değil. Mutlaka ama mutlaka idam cezasının geri getirilmesi lazım. Bu küçük yaşta çocuklarımızı kaçırıp tecavüz ettikten sonra öldüren caniler için ve askerimize, polisimize, sivilimize kurşun sıkan teröristler için mutlaka idam cezasının getirilmesi lazım. Bunlar getirmeyecek ama Rabbim bize iktidarı nasip ederse ilk yapacağımız uygulama bu olacak". - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Diyarbakır Bingöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title