Haberler

19 Eylül Gaziler Günü

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, ecdadın askeri, sivili, şehidi ve gazisi ile tarihlerinin onuru, cennetin neferi olduğunu belirtti.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, ecdadın askeri, sivili, şehidi ve gazisi ile tarihlerinin onuru, cennetin neferi olduğunu belirtti.

Delican, Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında vatanın bütünlüğü, milletin dirliği ve bayrağın daima gönderde olmasında en büyük pay sahibinin şehit ve gaziler olduğunu ifade etti.

İnançla çıktığı yolda Allah uğruna, vatanı için canını veren şehitlerin aynı savaşa canını ortaya koyarak girip sağ kalan gazilerin iki yüce mertebenin sahipleri olduğunu ifade eden Delican, gazilerin elzem zamanlarda da yol gösterici niteliği taşıdığını kaydetti.

Delican, açıklamasında şunları kaydetti:

"İstiklal ve istikbali için gözünü kırpmadan teyakkuza geçen, askerliği mayasında taşıyan, yaşam biçimi kabul eden fedakar Türk milleti; dün olduğu gibi bugün de bu ulvi niteliğinden zerre kaybetmemiştir. Ecdadımız, askeri ve sivili ile şehidi ve gazisi ile tarihimizin onuru, cennetin neferidir. Her gazimiz, şehit olmayı mübarek sayarak yola çıkmıştır. Dünyanın dudak bükerek; 'bunları mı alt edemeyeceğiz' dediği Türk milleti; mağlupların dillerinde halen pelesenk olan bir destanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yazmıştır. Ona, vatan ve millet davasında yolunu, başını ortaya koymuş tüm kahramanlarımıza minnet ve şükran borçluyuz."

Kaynak: AA / Politika

AK Parti İzmir Politika Güncel Haberler

title