Haberler

Polisin Hizmet Performansı Ölçülecek

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Tübitak ile Ortaklaşa Yürüttüğü Bir Projeyle, Polisin Yürüttüğü Hizmetlerin Performans ve Kalitesi Ölçülecek. Asayiş Hizmetlerinde Örgütsel Performans Yöneti Projesi'yle , Halka Sunulan Güvenlik Hizmetlerinin İyileştirilmesi ve Güvenlik Memnuniyetlerinin Arttırılması Amaçlanıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün TÜBİTAK ile ortaklaşa yürüttüğü bir projeyle, polisin yürüttüğü hizmetlerin performans ve kalitesi ölçülecek. Asayiş Hizmetlerinde Örgütsel Performans Yöneti Projesi'yle , halka sunulan güvenlik hizmetlerinin iyileştirilmesi ve güvenlik memnuniyetlerinin arttırılması amaçlanıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Dikmen Yerleşkesi'nde TÜBİTAK(Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) ile önemli bir protokol imzaladı. Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal ile TÜBİTAK Kurumu Başkanı Prof.Dr.Nüket Yetiş'in imzaladığı protokole göre, bundan sonra, "Türk Polis teşkilatının temel fonksiyonu olan asayiş hizmetlerinin yerine getirilmesi iş standartlarının belirlenerek birimlerin performansının ölçülmesine, değerlendirilmesine, kalite ve verimliliğin artırılmasına ilişkin kriterlerinin belirlenmesiyle Asayiş Hizmetleri Örgütsel Performans Yönetimi Rehberi hazırlanacak. Bu rehber esas alınarak bir yazılım programı aracılığıyla hizmet birimlerinin performansı izlenip, ölçülmesi, değerlendirilmesi ve hizmet kalitesinin arttırılması" sağlanacak.

İlk olarak pilot il olarak seçilen Ankara, İzmir, Bursa, Kayseri, Adana, Balıkesir, İstanbul, Diyarbakır, Samsun, Erzurum, Trabzon ve Van'da uygulanacak çalışma ile 30 ayda tamamlanacak proje ile "Asayiş hizmet birimleri iş analizlerinin yapılması ve iş standartlarının belirlenmesi, hizmetlerin örgütsel performans yönetimi rehberinin hazırlanması, örgütsel performans yönetimi bilgisayar işletim sisteminin oluşturulması, uygulamaya geçişin sağlanması" amaçlanıyor.

Topluma hizmet esaslı çalışma ile polisin hizmetin standarttının artrılacağını vurgulayan Emniyet Genel Müdürü Köksal, benzeri 12 çalışmanın daha hayata geçirilmesiyle "Türk Polisi, her zaman çağın tüm teknolojik kazanımlarını, edinerek daha verimli çalışacaktır" diyerek şöyle devam etti:

"Türkiye'de ve dünyada global bir değişim söz konusudur. Bu değişime herkes ayak uydurma peşinde. Kim ayak uydurursa, görevini en iyi yapan kurum haline gelir. Emniyetin bu değişime ayak uydurmak için büyük çaba gösteriyor. Huzur ve güveni sağlamak, güveni en üst sınıra getirmek, devletin yapması gereken görevleri arasındadır. Kurum dinamiğimizi, toplum dinamizmi ile birleştirip, toplum içindeki hatırı sayılır saygınlığımızı en üst seviyeye getirmek amacındayız. Eğer vatandaş memnun değil ise yaptığınız çaba boşa gitmiş demektir. Dolayısıyla vatandaşın memnuniyetini en üst seviyeye getirmek için her türlü çabayı gösteriyoruz."

TÜBİKAT Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş ise yaptığı konuşmada, bu tip projelerin, Türkiye için önemine dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi, kendi sorunlarına ne kadar cevap verdiği ile ölçülür. Bu tanım doğrultusunda akıl akıla, el ele vererek, sorunlarımızı çözme çabasına giriştik. Kendi beyinlerimize pozitif ayrımcılık yaparak sahip çıkmazsak, onları başkaları kapıyor. Bu projeyi kendi bilim adamlarımızla yürütüyoruz.

Sayın başbakanımıza giderek, TÜBİTAK'ın bütçesinin yetersiz olduğunu anlattık. Kendisi bize destek vererek, kurumun bütçesini en üst seviyeye çıkardı. Bu olmaz dediler ama hükümet sözünde durdu, 2004,2005,2006 hepsinde de bunu verdi. Böylece sorunlarımızın çözülmesine imkan verilmiş oldu"(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title