Haberler

Petrol-iş: "Karanlık Şirketi Aydınlatacağız"

Petrol-iş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Yapılan Özelleştirme Politikalarıyla Türkiye'nin "Müstemleke" Ülkesi Görüntüsü Verdiğini Söyleyerek, Petkim'in Satışının Yapıldığı Şirket Hakkında "Kim Olduğu Bilinmeyen Bu Karanlık Şirketi Yine Petrol-iş Kamuoyuna Tanıtacaktır" Dedi.

Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, yapılan özelleştirme politikalarıyla Türkiye'nin "müstemleke" ülkesi görüntüsü verdiğini söyleyerek, Petkim'in satışının yapıldığı şirket hakkında "Kim olduğu bilinmeyen bu karanlık şirketi yine Petrol-İş kamuoyuna tanıtacaktır" dedi.

Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın yaptığı yazılı açıklamada, Tüpraş'ı alışı tabela şirketi ortaya çıktıktan mahkeme tarafından iptal edilen Tatneft olayını anımsattı. Öztaşkın, Petkim ihalesini kazanan TransCentralAsia Petrochemical Holding Ortak Girişim Grubu'nun ortaklıkm yapısındaki belirsizliğe işaret ederek, şunları kaydetti:

"Petkim'i alan bu grubun kimlerden, hangi şirketlerden oluştuğunu hiç kimse bilmiyor. Rus-Kazak ortaklığı olarak lanse edilen bu konsorsiyumun petrokimya alanında herhangi bir yatırım projeksiyonuna sahip olduğunu düşünmüyoruz. Nitekim, konsorsiyumun Türkiye temsilcisinin yaptığı ilk ve tek açıklamada, yalnızca Petkim'in limanını geliştireceklerini ifade etmesi yatırımdan ne anladıklarını göstermektedir."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title