Haberler

Pekin: Kuzey Kore'nin Nükleer Denemesi

Kuzey Kore, İmtiyazlar Karşılığında Nükleer Silahlarından Vazgeçme Taahhüdüne Uyacağına Söz Verdi.

Kuzey Kore, imtiyazlar karşılığında nükleer silahlarından vazgeçme taahhüdüne uyacağına söz verdi.

Kuzey Kore'nin nükleer programıyla ilgili görüşmelerini yürüten ABD Büyükelçisi Christopher Hill, Kuzey Koreli ve Çinli meslektaşlarıyla gerçekleştirdikleri toplantının ardından yaptığı açıklamada, Pyongyang'ın koşulsuz olarak, en erken Kasım ayında 6'lı görüşmelere yeniden dönmeye karar verdiğini bildirdi. Hill ayrıca ülkenin, Eylül 2005'teki bir forumda verdiği, nükleer silahlarından vazgeçme taahhüdüne uyacağına söz verdiğini bildirdi. Hill, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kuzey Koreliler de dahil, hepimiz Eylül'deki bildiriye olan sorumluluğumuzu ve Kore yarımadasının nükleer silahtan arındırılmasını yeniden onayladık" diye konuştu.

Geçen Eylül ayında Kuzey Kore, güvenlik teminatı, ilişkilerin normalleştirilmesi, enerji ve diğer yardımlar karşılığında nükleer silahlarından vazgeçmeye söz vermişti.

Öte yandan ABD, Kuzey Kore'nin 6'lı görüşmelere dönmeye karar vermesini memnuniyetle karşıladığını bildirdi. Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Gordon Johndroe yaptığı açıklamada, kararı memnuniyetle karşıladıklarını ve görüşmelerin hemen başlamasını beklediklerini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title