Haberler

Paris: Renault F1 Team'de Alonso'nun Yerine Heikki

Renault F1 Team'de önümüzdeki sezondan itibaren yeni bir dönem başlıyor. Flavio Briatore'nin sözleşmesinin yenilenmesiyle yönetimde değişiklik olmayan takımda yeni sezondan itibaren 2005 Dünya Şampiyonu Fernando Alonso yer almıyor. Giancarlo Fisichella ve Heikki Kovalainen Renault F1 Team'in 2007 sezonundaki asıl pilotları oldu. Yeni test pilotları ekibi ise, Ricardo Zonta ve Nelson Piquet Jr'dan oluşuyor.

Renault F1 Team'de önümüzdeki sezondan itibaren yeni bir dönem başlıyor. Flavio Briatore'nin sözleşmesinin yenilenmesiyle yönetimde değişiklik olmayan takımda yeni sezondan itibaren 2005 Dünya Şampiyonu Fernando Alonso yer almıyor. Giancarlo Fisichella ve Heikki Kovalainen Renault F1 Team'in 2007 sezonundaki asıl pilotları oldu. Yeni test pilotları ekibi ise, Ricardo Zonta ve Nelson Piquet Jr'dan oluşuyor.

Renault F1 Team, 2007 sezonuyla ilgili yeni organizasyonunu ve gelecek sezonlarla ilgili planlarını açıkladı. Renault F1 Team, 2007 sezonundan itibaren Dünya Şampiyonu ekip için yeni bir dönemin başladığını açıkladı. Sözleşmesini yenileyen Flavio Brıatore'nin ve teknik ekibinin dinamik yönetiminde, Giancarlo Fısıchella ve Heikki Kovalaınen Fransız üreticinin 2007 sezonundaki asıl pilotları olacaklar. İki Brezilyalı, Ricardo Zonta ve Nelson Piquet Jr'dan oluşan yeni test pilotları ekibi de, asıl pilotlara denemelerde yardımcı olacak.

Renault F1 Team, Flavio Briatore'nin sözleşmesini 2007 ve 2008 sezonları için yeniledi. Renault'nun Benetton ekürisini devraldığı 2000 yılından beri Fransız üreticinin Formula 1'deki operasyonlarının başında olan Briatore'nin, markanın sportif programının gelecek etabında da ekibi yönetmek için ideal bir konumda olduğu belirtiliyor. Briatore, çok sayıda dünya şampiyonluğuna imza atmış olan mevcut teknik organizasyonu ile yola devam edeceğini de ifade etti. Bu gelişme, bir yandan Bob Bell ve Pat Saymonds'un yönetimindeki Enstone (İngiltere), diğer yandan Andre Laine ve Rob White'ın yönetimindeki Viry Chatillon'daki (Fransa) teknik merkezlerin devamlılığını garanti edecek olan bir unsur olarak görülüyor.

"RENAULT'NUN F1 PROJESİNİN BAŞINDA KALDIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM"

İstikrarlı yönetim, 2007 yılından itibaren tek lastik tedarikçisine geçiş ve 2008 yılı için de yeni motor yönetmeliği ile yeni teknik yönetmeliğin uygulamaya konacak olması gibi önemli teknik değişikliklere adapte olmasını sağlamada önemli bir faktör oluşturuyor. Renault Başkanı Carlos Ghosn, "Ekibimiz Flavio'nun yönetiminde 2005 yılında çifte dünya şampiyonluğunu kazanarak üstün bir performans gösterdi ve 2006 yılında da yüksek rekabetçi düzeyini korudu. Alain Dassas'ın başkanlığında, Flavio'nun ve bütün Renault F1 Team ekibinin kararlılıkla, üstün yetenek ve performanslarıyla Renault'yu yeniden podyumun en üst basamağına taşıyacaklarına inanıyorum" dedi.

Flavio Briatore ise, duygularını şöyle açıkladı:

"Renault'nun F1 projesinin başında kaldığım için çok mutluyum. Dünyanın en büyük şirketlerinden birinde ve dünyada en çok saygı duyulan yöneticilerden biriyle çalışmak benim için bir onurdur. Carlos Ghosn'un bu sene F1 projesine gösterdiği ilgi ve önem bu yönde karar almamda temel rol oynamıştır. Bundan böyle, 2007 yılından itibaren yeni pilotlarla ve çok sayıda büyük ticari partnerlerle yeni bir gelişme dönemine adım atmak Renault F1 Team için büyük önem arz etmektedir. Orta ve uzun vadede zirvede kalmak için başarının anahtarı budur. Bu yeni döneme mükemmel ilişkilere sahip olduğum Alain Dassas ve benim yönetimimde istikrarlı bir yönetim yapısıyla başlıyoruz. Bir organizasyonda değişikliği yönetmenin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ve yeni zaferler için mücadele etme gücü ve kapasitesi olan dinamik ve kaynaşmış bir ekibimiz var. İnanıyorum ki Renault önümüzdeki yıllarda da Formula 1'in en önemli oyuncularından biri olacaktır."

"BANA GÜVENDİKLERİNİ GÖRMEK BENİM İÇİN BÜYÜK BİR MUTLULUK KAYNAĞI"

Geçtiğimiz haziran ayında Giancarlo'nun 2007 sezonunda da ekibin pilotu olarak kalacağının teyid edilmesinden sonra, halen ekibin üçüncü pilotu olarak görev yapan 24 yaşındaki Heikki Kovalainen gelecek sezon ekipte İtalyan pilotun yanında yer alacak.

Finlandiyalı başarılı pilotların izinden giden Heikki, 2004'ten bu yana Renault F1 Team için 28 bin kilometrenin üzerinde deneme sürüşü yaptı ve 2005 yılında GP2 Series Şampiyonası'nda ikinci oldu. F1 kariyerine uzman bir ekiple başlama fırsatını elde eden ve bir üst sınıfa atlayarak Formula 1'de asil pilot olarak yarışmaya hazır olduğunu kanıtlayan Heikki ise, şunları söyledi:

"Renault gibi Dünya Şampiyonu olan bir ekiple birlikte yarışma fırsatına sahip olmaktan dolayı son derece mutluyum. 2002 yılından beri Renault Pilot Geliştirme Proje ekibinin bir üyesiydim ve o tarihten bu yana hep bir gün F1 pilotu olmayı hayal ettim. Sonuçta bu hedefin gerçekleştiğini görmek harika bir duygu. Ekiple birlikte çalıştığım iki sezon ve GP2'deki sezonum bana teknik bilgi ve altyapımı geliştirme olanağı verdi ve Formula 1'de birincilik kazanmak için nelerin gerekli olduğunu daha iyi kavramamı sağladı. Bu arada ekibe kapasitemi gösterme fırsatım oldu ve bugün bana güvendiklerini görmek benim için büyük bir mutluluk kaynağı oluşturuyor. Melburn'da start düzlüğünde yer almak benim için olağanüstü bir an olacak, ama henüz o güne daha çok var. Bugün ise Renault'ya 2006'da dünya şampiyonluğu mücadelesinde yardımcı olmak için öncelikle işime odaklanmam gerekiyor."

"SON DERECE İLGİNÇ BİR SEZON OLACAĞINA İNANIYORUZ"

2007 sezonunda ekibin yarış pilotlarına Ricardo Zonta ve Nelson Piquet Jr'dan oluşan yeni test pilotları ekibi yardımcı olacak 30 yaşındaki Ricardo Zonta'nın Formula 1'de yarış pilotu ve test pilotu olarak 8 yıllık bir deneyimi bulunuyor. Pist deneyimi ile birlikte sağlam teknik altyapısı, 2007 sezonundaki şampiyonluk mücadelesinde ve tek lastik tedarikçisine adapte olmasında ekibin en büyük kozlarından biri olacak. Ricardo Zonta, Toyota'da dört sezon geçirdikten sonra Renault F1 Team'e katılacak.

2005'te A1 Grand Prix'de ve 2006'da GP2 Series'de çok başarılı sezonlar geçiren Nelson Piquet Jr ise, yarış dünyasının yükselen yıldızlardan biri olarak dikkat çekiyor. Üç kez dünya şampiyonu olan Nelson Piquet'in oğlu olan Nelsinho, GP2'de süratli ve agresif sürüş tarzıyla dikkat çekti ve kendini kanıtladı. Bu sezon bugüne kadar dört birincilik ve beş "pole position" kazandı ve sezonun bitişine iki yarış kala şampiyonada ikinci sırada bulunuyor. Renault F1 Team bünyesindeki yeni görevi otomobil sporlarının bu "kral" branşında eğitim görerek deneyimini artırmasını ve daha fazla itibar kazanmasını sağlayacak.

Flavio Briatore, bu konuda şunları söyledi:

"Renault'da herkes 2007 ve sonraki sezonlarla ilgili olarak son derece iyimser ve pilotlarımıza güveniyor. Kısa vadede ekibin istikrarını tehlikeye atmadan geleceğe hazırlanmak için bu şekilde karar aldık. Giancarlo, Formula 1'in en sağlam pilotlarından biri ve Heikki ise şimdiden ekibe tam olarak dahil oldu diyebiliriz. Bu sezon testlerde gösterdiği performanstan sonra, kendisiyle ilgili büyük beklentilerimiz var. Yine aynı şekilde Ricardo ile Nelsinho'yu aramızda görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz, her ikisi de ekibe farklı nitelikleriyle katkı yapacaklardır. Ricardo, 2007 sezonuna hazırlanmamızda kilit bir rol oynayacaktır, Nelsinho ise bu yıl Formula 1'de yer almaya layık olduğunu gösterdi. 2007, Renault için yeni bir şeylerin başlangıcı olacak ve son derece ilginç bir sezon olacağına inanıyoruz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title