Haberler

Papandreu: Müzakereler Devam Etmeli

Yunanistan Başbakanı Yorgos Papandreu, Kıbrıs Sorununa Çözüm Bulunması Yönündeki Görüşmelerin İlerlediğini, Ancak Bunun Herkesin Arzuladığı Derecede Olmadığını, 'Müzakerelerin Devam Etmesi' Gerektiğini Söyledi.

Yunanistan Başbakanı Yorgos Papandreu, Kıbrıs sorununa çözüm bulunması yönündeki görüşmelerin ilerlediğini, ancak bunun herkesin arzuladığı derecede olmadığını, ''müzakerelerin devam etmesi'' gerektiğini söyledi.

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ise Kıbrıs sorununun çözümünün koşulunun, Türkiye'nin tutumunu değiştirmesine bağlı olduğunu ileri sürerek, müzakerelere devam etmeye hazır olduğunu bildirdi.

Kıbrıs Rum kesiminde temaslarda bulunan Yorgos Papandreu, Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile baş başa görüştü, ardından, Rum siyasi parti yetkililerinin de yer aldığı toplantıya katıldı.

Toplantıdan sonra Papandreu ve Hristofyas, ortak basın toplantısı düzenledi.

Müzakerelerin zor olduğunu, sıkı bir çalışma, sabır, ısrar, kendine hakim olma ve de her şeyden önce anlaşma sağlanması için siyasi irade gerektirdiğini belirten Papandreu, Hristofyas'ın elinden geleni yaptığını, aynı karşılığı Kıbrıs Türk liderliği ve Türkiye'den de görmeyi beklediklerini ifade etti.

''Çözümün, yaşayabilir, işlevsel ve Kıbrıslı, Avrupai olması gerektiğini'' bildiren Papandreu, ''çözümün ayrıca yapay takvimler ve hakemlik olmaksızın, BM Güvenlik Konsey kararları, Avrupa ilke ve değerleri ve Avrupa normlarının tamamıyla uygulanması çerçevesinde olması gerektiğini'' savundu.

''Siyasi eşitlikli, federal bir devlet çerçevesindeki çözümün, tek egemenlik, tek vatandaşlık ve tek uluslararası kimliğe sahip olması gerektiğini'' yineleyen Papandreu, çözümün, ileri sürdükleri ''Türk işgalini ve kolonizasyonu'' da sonlandırması gerektiğini savundu.

-HRİSTOFYAS-

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Hristofyas da ''Kıbrıs sorununun çözümünün koşulunun Türkiye'nin tutumunu değiştirmesine bağlı olduğunu'' ileri sürerek, müzakerelere devam etmeye hazır olduğunu söyledi.

Hristofyas, Türkiye'nin, Kıbrıs sorununun çözümünü istediği yönünde yaptığı açıklamalara karşın gerekli adımları atmadığını iddia etti.

Kıbrıs sorununa, BM kararlarında öngörüldüğü şekliyle siyasi eşitliğe dayanan iki toplumlu, iki kesimli federasyon temelinde bir çözüm bulunmasını hedeflediklerini ifade eden Hristofyas, AB üyesi olacak ''Birleşik Kıbrıs Cumhuriyeti'nde'' garantörlerin olmasının söz konusu olamayacağını savundu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title