Haberler

Pangolin nedir, nerede yaşar? Pangolin pulu ne işe yarar?

Genellikle Afrika ve Asya bölgelerinde yaşayan pangolinleri tüm vücudu pullarla kaplıdır ve bu pullar özellikle kanser tedavisinde kullanılıyor. Karınca, larva, yumurta gibi canlılarla beslenir. Peki, Pangolin nedir? Pangolin özellikleri neler?

Çam kozalaklarını andıran yapılarıyla pangolin hayvanı, pulları nedeniyle avlanıyor. Tıpta kullanılan pulları Çin'de tonlarca kllanılıyor. Sıklıkla yaşam alanları kuytu köşeler, ağaç kavukları şeklindedir. Şu an 8 türü bulunan hayvanın nesli tükeniyor. Pangolin nerede yaşar? Pangolin nedir? İşte detaylar…

PANGOLİN NEDİR?

Pangolin, çoğunlukla uzak doğuda görülen pullu memeli bir hayvandır. Genellikle geceleri görülen bu hayvanlar, gündüzleri ise kazdıkları çukurlarda, ağaç ve kaya kovuklarında saklanırlar. Pangolinler "canlı çam kozalakları" olarak adlandırılırlar. Pangolin, baş, sırt, kuyruk ve bacakları kaplayan, birbirinin üstüne binen iri, kahverengi pullardan oluşuyor.

Pangolin nedir, nerede yaşar? Pangolin pulu ne işe yarar?

PANGOLİN ÖZELLİKLERİ

Pangolin'in 300 cm uzunluğunda yapışkan dokulu dili bulunur. Genellikle termit, karınca, pupa, larva, yumurta kısacası yuvada ne varsa diliyle zorlanmadan toplayarak yer. Karınca ve termitlerin bünyelerinde bulunan asitlerinin zarar vermesini ise midesinin kalın kaslı çeperi sayesinde engeller.

PANGOLİNLER NEREDE YAŞAR?

Bu sıra dışı canlılar, Asya ve Afrika'da yaşan toplamda 8 türü bulunuyor. Ayrıca birkaç pangolin türünün de nesli tükeniyor. Bu tatlı canlıların boyları 30-100 cm arasında değişiyor. Vücutlarını kaplayan ilginç pullar karetinden oluşuyor.

Nesli tükenmekte olan canlılar, kendilerini korumak için top haline geldikleri anda yakalanıp poşetlere koyuluyorlar ve vakumlanarak öldürülüyorlar.

PANGOLİN PULU NE İŞE YARAR?

Pullar, geleneksel Çin tıbbında kanser tedavisi gibi önemli hastalıklarda kullanılıyor. Çin'de her yıl tonlarca Pangolin pulu ele geçiriliyor.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Haberler

500

Yorumlar (7)

Çankırılı Mevlüt Bilgin 1948:

Hayvan çok güzel suriyeliler gibi igrenç görünümlü degil

5
7
yanıtYanıtla
Furkan:

Suriyelilerin Türkiye''de olmasından ben de çok memnun değilim ama ırkçılık yapma

yanıt1
yanıt0
RADYOCU:

saçma haber neye yaradığıda belli değil çin tıbbında kullanılan pulların istanbulda işi ne ???

2
2
yanıtYanıtla
Turkish:

Hayvanin görüntüsü bile iğrenç bunun hayvanlari yerse her türlü virüs olur tabi.. GÜZEL BİR BOL SARIMSAKLI SİRKELİ KELLE PAÇA İÇSELER. BİRDE MÜSLÜMANLARA ZULÜM YAPMAYI BIRAKSALAR BAK HERKES NASIL ŞİFA BULUR....??????

2
1
yanıtYanıtla
AYI:

Haberi yazacaksanız kafa ayık halde yazın. Yoksa hiç yazmayın.

2
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

TIP ARAŞTIRMASI İÇİN BİZE Mİ GÖNDERİLDİ ACABA. YADA BAŞKA ÜLKELERE Mİ GÖNDERİLECEKTİ ?

1
0
yanıtYanıtla
Akkurt:

İçindeki etken maddeler baktım kadarıyla sağlam bir zırh yapılabilir.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title