Haberler

Özbek Muhalif Lider Muhammed Salih: "Batı'dan Özbek Muhalefetini Resmen Destekleyen Açıklama Yapmasını İstiyoruz

Abd'nin Başkenti Washington'da Carnegie Enstitüsü'nde Bir Konuşma Yapan Özbek Muhalif Lider Muhammed Salih, Özbekistan'da Radikal İslamcıların Yönetime Gelme İhtimalinin Bulunmadığını İfade Etti.

ABD`nin başkenti Washington`da Carnegie Enstitüsü`nde bir konuşma yapan Özbek Muhalif lider Muhammed Salih, Özbekistan`da radikal İslamcıların yönetime gelme ihtimalinin bulunmadığını ifade etti.

Özbekistan`da `Radikal İslam` kavramının Kerimov`un ürettiğini söyleyen Muhammed Salih, toplantıya katılan Amerikan yönetimi üyeleri ve halkın sorularını yanıtladı. “Öncelikle biz demokratik prensipleri Batı`ya benzemek için değil, halkımızın yararına olduğunu düşündüğümüz için destekliyoruz. Radikal İslamcı tehlikesi Kerimov`un uydurmasından ibaret¨ diyen Salih, konuşmasına şöyle devam etti: “ Özbekistan`da sayısı az da olsa Radikal İslamcı varsa, bu da Kerimov`un halkın dua ettiği camileri tahrip etmesinden kaynaklandı. Ancak bu marjinal gruplar seçimlere katılsa ancak yüzde 1 oy alabilirler. Özbek halkı da Türk halkı gibi benzer karakteristikler taşıyor. Radikal gruplara oy vermezler.¨

Kerimov rejiminin izole edilmesi gerektiğini ifade eden Salih, ABD ve Batı`dan, Kerimov rejimine karşı somut yaptırımlar istedi. Salih, “ Biz Batı`dan bizi desteklediklerine dair resmi açıklama yapmasını istiyoruz¨ dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title