Haberler

    ve Karşınızda Le Mans Fatihi Audı R18!

    Audi, Dünyanın En Çetin Yarışı Olan Efsanevi Le Mans Yarışlarında Pistlere Çıkacak Yeni Aracını Tanıttı.

    Audi, ilk kez 1999'da katıldığı dünyanın en zorlayıcı otomobil yarışı olan 24 saatlik dayanıklılık mücadelesi Le Mans'da 2011 yılında kullanacağı yeni aracı olan Audi R18'i basına tanıttı.

    R10 modeliyle başlayan dizel motor kullanımı geleneğini R18 modeliyle devam ettiren Audi, R18'de 3.7 litrelik V6 TDı motor kullanıyor. Ayrıca yeni geliştirilen 6 vitesli şanzımanı da, bu küçük ama güçlü motora eşlik ediyor.

    Tümüyle LED Farlar

    ilk ve son kez 1999 Le Mans 24 Saat yarışına kapalı kokpite sahip olan bir araçla katılan Audi, yarışmanın güvenlik kuralları değiştiği için 2011'de de R18'de kapalı kokpit kullanıyor. R18'deki bir diğer çarpıcı yenilik ise, LED farları; Audi ilk kez R18'de, farın tümünde LED aydınlatma kullandı. Bu teknolojinin gelecek yıllarda satışa sunulacak Audi modellerinde de kullanılması bekleniyor. LED farlar, "1" sayısını yansıtıyor.

    Le Mans Onur Listesi'nde

    Audi heyecanının, mühendisliğinin ve dinamikliğinin bir yansıması yeni Audi R18 ve pilotu Allan McNish, R18, R10 TDı ve R15 TDı'ın kendisinden önce 9 kez yaptığı gibi birinciliği almayı hedefliyor. Audi Motorsporları Takımı, efsanevi yarışta bugüne kadar 9 birincilik alarak, Ferrari ile birlikte yarışın onur listesine girdi.

    24 Nisan'da piste çıkacak

    Audi, Le Mans'ta 3 R18 ile yarışacak. R18 ilk kez 24 Nisan'da La Sarthe (Fransa) pistinde gerçekleşecek olan Le Mans 24 Saat Resmi Test Günü'ne katılacak. Ancak resmi olarak ilk kez piste 8 Mayıs'taki Spa-Francorchamps (Belçika) 6 Saat yarışında çıkacak.

    AUDı 2011 YARıŞ TAKViMi

    Audi R18

    Nisan 24 Test Günü, Le Mans (Fransa)

    Mayıs 08 Spa-Francorchamps (B) 6 Saat

    Haziran 11/12 Le Mans (F) 24 Saat

    Temmuz 03 ımola (ı) 6 Saat

    Eylül 11 Silverstone (ingiltere ) 6 Saat

    Ekim 01 Petit Le Mans, Road Atlanta (ABD)

    Kasım 12 Çin 6 Saat

    Audi A4 DTM

    Mayıs 01 Hockenheim (Alm.)

    Mayıs15 Zandvoort (Hollanda)

    Haz. 05 Spielberg (Alm.)

    Haz.19 EuroSpeedway Lausitz (Alm.)

    Tem. 03 Norisring (Alm.)

    Tem. 17 Munich Tanıtım Org. (D)

    Ağu. 07 Nürburgring (Alm.)

    Eylül 04 Brands Hatch (Birleşik Krallık)

    Eylül 18 Oschersleben (Alm.)

    Ekim 02 Valencia (isp.)

    Kasım 23 Hockenheim (Alm.)

    Kasım 06 Shanghai (Çin)

    Audi R8 LMS

    Haziran 25/26 Nürburgring (D) 24 Saat

    Temmuz 30/31 Spa-Francorchamps (B) 24 Saat

    Kaynak: OtomobilGazetesi.com / Otomobil

    Haberler

    Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

    Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

    Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

    Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

    Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

    Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

    Bakmadan Geçme

    Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
    2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

    2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title