Haberler

Orka Group 20. Yılına Yeni Hedeflerle Girdi

Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Group İçerisinde Bulanan Damat, Tween ve Adv Markalarını Özellikle Komşu Ülkelerden Başlayarak Yakın Çevre Ülkelerde Marka Yapmak İçin Doğu Avrupa, Eski Rus Cumhuriyetleri, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve İran Gibi Bölgelerde 2008 Sonuna Kadar Her Ülkede En Az Bir Mağaza Açacaklarını Söyledi.

Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Group içerisinde bulanan Damat, Tween ve ADV markalarını özellikle komşu ülkelerden başlayarak yakın çevre ülkelerde marka yapmak için Doğu Avrupa, Eski Rus Cumhuriyetleri, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve İran gibi bölgelerde 2008 sonuna kadar her ülkede en az bir mağaza açacaklarını söyledi.

Orka Group, 20. yılını Çırağan Sarayı'nda yaptığı bir toplantı ile kutlarken farklı alanlardaki yeni hedeflerini de katılımcılarla paylaştı. Toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu'nun yanı sıra Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haldun Orakçıoğlu, Genel Koordinatör Osman Arar ve Orsan Genel Müdürü Hayrettin Gümüşkaya katıldı. Toplantıda konuşan Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, "Trendleri takip eden değil, yaratan, dünya standartlarındaki ürünlerini akılcı fiyat politikalarıyla yaygınlaştıran, dünya çapında en tanınan moda markalardan biri olma hedefine güçlü adımlarla ilerliyoruz" dedi.

Orka Group'un geçmişten günümüze olan yolculuğu ve yeni hedefleri hakkında bir sunum yapan Orakçıoğlu, yurt içi hazırgiyim pazarında yakaladıkları başarıyı yurtdışı hazırgiyim pazarında da yakaladıklarını belirtti. Orakçıoğlu, Orka Group'un vizyonunu, "Başkası gibi olmak yerine kendini doğru ifade etmek" diye özetlerken, doğudan ve batıdan beslenen 700 yıllık Anadolu kültürünü desene, dokuya, şıklığa ve bir bütün olarak yaşama aktardıklarını ifade etti. Damat, Tween, ADV ve D'S markaları ile orta ve üst tüketim gruplarını hedef aldıklarını söyleyen Orakçıoğlu, "Grup olarak her markamız, 'Best Trend (güncel olanı takip etme), Best Qality (dünya kalitesini yakalama), Best Service (koşulsuz müşteri memnuniyeti) ve Best Price (düşük fiyat yerine kaliteye bağlı akılcı fiyat)' değerlere sahip olduklarını vurguladı.

Süleyman Orakçıoğlu, Orka Group bünyesindeki markaların hedef kitleleri hakkında da bilgiler verdi. Damat'ı "Lüksün zirvesi", Tween'i "Kendine hep güvenen", ADV'yi "Günlük hayatın doğal lideri" ve D'S'i ise "Bizden biri" diye tanımlayan Orakçıoğlu, tüm markaların bulundukları pazarlarda marka tanınırlığı ve bilinirliğinde liderliğe oynadığını ifade etti. Orakçıoğlu, "Grubumuz markaları, sadece moda markası olarak konumlanmanın ötesinde onları seven, tercih eden, keyifle kullanan insanların yaşamlarının her alanında bir 'LoveMark' ve 'statü sembolü' olarak varolacaklar" dedi.

PAZARLAMA HEDEFLERİ

Orka Group bünyesindeki markaları 3 ayrı konumda pazarlamayı hedeflediklerini söyleyen Orakçıoğlu, Damat, Tween ve ADV'yi özellikle komşu ülkelerden başlayarak yakın çevre ülkelerde marka yapmayı hedeflediklerini belirtti. Bu bağlamda, Doğu Avrupa, Eski Rus Cumhuriyetleri, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve İran gibi bölgelerde 2008 sonuna kadar her ülkede en az bir mağaza açacaklarını ifade eden Orakçıoğlu, "2008 yaz sezonunda Tween ile gelişmiş kentler olan Londra ve Tokyo'dan başlayarak batılı pazarlarda gücümüzü artıracağız ve 'dünya markası olma' misyonu paralelinde 2011'de batılı pazarlara iyice yerleşeceğiz" diye konuştu.

YENİ PROJELER

Orakçıoğlu, Orka Group iştirakleri olan Orsan Tekstil, RED ve Btürk ile yeni alanlara açılacaklarını açıkladı. RED ile görsel tasarım, iç dekorasyon ve iç-dış mimari gibi yaratıcı çalışmalara yöneldiklerini hatırlatan Orakçıoğlu, Btürk markası ile de geleneksel Türk kültürünü kendine özgü "uniqe" ürünlerde kullanacaklarını belirtti. Orka kalitesini her konuda yaşamak isteyen tüketiciler için de yeni kategorilerde çalıştıklarına dikkat çeken Orakçıoğlu, "Damat, Tween ve ADV bundan böyle erkeklerin yaşamlarına ev tekstili, pijama, havlu/bornoz, iç giyim, kişisel bakım ürünleri, parfüm, cüzdan, çanta, gözlük, saat, çakmak gibi ürünlerle de renk katmaya devam edecek" dedi.

Orka Group Genel Koordinatörü Osman Arar ise, grup olarak tüm dünyadaki büyük markaların sahip olduğu, koleksiyon, PR, reklam, kurum kimliği ve dağıtım gibi özelliklerde sürekli kendilerini geliştirdiklerini vurguladı. Yarattıkları markaların tüm dünyada oldukça kalabalık olan düşük fiyat pastasında değil, akılcı tercihlerin yapıldığı orta ve yüksek fiyat pastasında yer aldığına dikkat çeken Arar, "Orka Group, herkes için bir yaşam stili ve statü simgesi haline geldi ve markalarıyla uluslararası arenalarda da erkek hazırgiyiminin bilinir markası oldu" ifadelerini kullandı.

(CHT-OK-OK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title