Haberler

Örgüt Kurup Tehdit ve Yağma Olaylarına Karıştıkları İleri Sürülen 14 Sanığın Yargılanmasına Başlandı

Tıbbi Malzeme Alım Satımında Hukuk Dışı Yollara Başvurdukları ve Bu Amaçla Çete Kurmak, Tehdit, Gasp, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Bırakmak ve Ruhsatsız Silah Bulundurmak Gibi Suçlara Karıştırdıkları Öne Sürülen Mücahit Gözen, Ali Gözen ve Mehmet Albayrak'ın da Aralarında Bulunduğu 14 Sanığın Yargılanmasına Başlandı.

Tıbbi malzeme alım satımında hukuk dışı yollara başvurdukları ve bu amaçla çete kurmak, tehdit, gasp, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak ve ruhsatsız silah bulundurmak gibi suçlara karıştırdıkları öne sürülen Mücahit Gözen, Ali Gözen ve Mehmet Albayrak'ın da aralarında bulunduğu 14 sanığın yargılanmasına başlandı.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Mücahit Gözen, Ali Gözen,Kemal Gözen, Mehmet Albayrak, Ergün Görgün, Murat Gözen ve Mustafa Gezer ile tutuksuz 3 sanık hazır bulundu. Tutuklu sanık Mücahit Gözen, davanın müşteki sanığı olan Mehmet Sadık Karamanoğlu ve eşinin Marmara Üriversitesi Hastanesi'nde birçok doktor hakkında yürütülen yolsuzluk iddialarına ilişikin soruşturma kapsamında açığa alındığını anlattı. Üniversiteye şikayette bulunan Ali Gözen ve Mehmet Albayrak'ın şikayetlerini geri alması konusunda Karamanoğlu tarafından uyarıldığını anlatan Gözen, Mehmet Sadık Karamanoğlu'nun kendilerine "Yengenizi nasıl şikayet edersiniz" demesinin ardından da münakaşa çıktığını belirtti. Gözen, "Bu münakaşanın ardından Karamanoğlu'nun bizi şikayet etti. Soruşturma kapsamında telefonlarım 1,5 yıl dinlendi. Ticari faaliyetlerim adına yaptığım görüşmelerim ise tehdit olarak değerlendirilerek çete oluşturduğum iddiasıyla hakkımda dava açılmıştır" dedi.

Sanatçı olduğunu kaydeden Ali Gözen'de hastanedeki soruşturmayla ilgili tanık olarak dinlendiğini, ardından Mehmet Sadık Karamanoğlu'nun kendisine "Neden yengenizi şikayet ettiniz' diyerek, şikayeteni geri almasını istediğini söyledi. Ali Gözen, "Kendisine bildiklerimi söylediğimi anlattım. Ardından da tartışma çıktı. Yanımızda Mehmet Albayrak'ta vardı. Kendisini dövmedik. İtişip kakışma oldu" şeklinde konuştu.

Mehmet Albayrak ise savunmasında, Mehmet Sadık Karamanoğlu ve eşinden kendisini dolandırdıkları için şikayetçi olduğunu söyleyerek, "Mehmet Sadık Karamanoğlu ve eşi ceza aldıklarından bu kez beni şikayet ettiler. Mehmet Sadık Karamanoğlu, benim ve Ali Gözen'in yolunu kesip 'yengenizi nasıl şikeyet edersiniz, şikeyetinizi geri alın' şeklinde çıkıştı. Şikayetimi geri almam deyince tartışma çıktı. Ancak kendisine vurmadık. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum. Davanın diğer sanıklarıda suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi" dedi.

Diğer sanıklarda haklarındaki suçlamaları kabul etmediler. Dinlenmeyen sanık ve tanıkların bir sonraki oturumda hazır edilmelerine karar veren mahkeme, duruşmayı ileri tarihe erteledi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Mücahit Gözen liderliğinde kurulan ve bazı şüphelilerin üye oldukları suç örgütünün haksız kazanç elde etmek amacıyla muhataplarına cebir, şiddet ve baskı uyguladığı ileri sürülüyor.

23 kişinin müşteki olarak yer aldığı iddianamede, daha önce örgüt ile birlikte hareket edip ardından ayrılmaya karar verdiği ve bu nedenle baskı ve tehdit gördüğü ifade edilen Mehmet Sadık Karamanoğlu'nun ismi de müşteki-şüpheli olarak geçiyor.

Şüphelilerin suç örgütü ile bağlantılarına ilişkin iletişim tespit tutanaklarına yer verilen iddianamede, eylemler sıralanırken, Mücahit Gözen'in örgüte sürekli gelir sağlamak amacıyla okulların servis işine girmeye karar verdiği ve bu amaçla şüphelilerden bazılarının bazı okulların servis sorumluları ile servis şoförlerini tehdit ettiği de anlatılıyor.

İddianamede, Mücahit Gözen'in "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "17 kez tehdit", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya teşebbüs", "3'er kez nitelikli yağma ve nitelikli yağmaya teşebbüs" ile 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet suçlarından 75 yıl ile 185 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Aynı iddianamede, Mücahit Gözen'in kardeşlerinden Ali Gözen'in de "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak", "5 kez tehdit", "4 kez nitelikli yağma", "2 kez nitelikli yağmaya teşebbüs" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından 59 ile 122 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Diğer 12 şüphelinin ise "suç örgütü üyesi olmak", "suç örgütünü azmettirmek" ve "suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" gibi suçlamalara ilişkin 1 yıldan başlayan çeşitli hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.

İddianamenin, fezlekede yer alan diğer iddialar ile ilgili değerlendirmeler bölümünde ise şüpheli Ali Gözen'in müşteki Erol Köse'yi örgüt faaliyeti dışında tehdit etmesi iddiasına ilişkin evrakın ayrılarak, "görevsizlik" kararıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiği belirtiliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title