Haberler

Okulda Eğitim Aralıksız Devam Edecek

Aksaray'da Meydana Gelen ve 33 Kişinin Ölümüyle Sonuçlanan Feci Kazada Yakınlarını Kaybedenler, Okul Önünden Kaldırılan Otobüslerle Konak Meydanı'na Taşındı.

Aksaray'da meydana gelen ve 33 kişinin ölümüyle sonuçlanan feci kazada yakınlarını kaybedenler, okul önünden kaldırılan otobüslerle Konak Meydanı'na taşındı.

Kapadokya gezisine giderken Aksaray'da meydana gelen feci kazada ölen 33 kişinin yakınları, sabah saatlerinden itibaren Konak Zafer İlköğretim Okulu önünde beklemeye başladı. Okul yönetimi yaptıkları anons ile cenaze töreninin okulda yapılmasını bekleyen ölenlerin yakınlarına, töreninin saat 13.00'te Konak Meydanı'nda yapılacağını duyurdu. Okul önünde bekleyen yüzlerce acılı aile, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüslerle törenin yapılacağı Konak Meydanı'na taşındı. Konak Meydanı'nda yapılacak olan törene Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri, odalar, dernekler, sivil toplum örgütleri, aile yakınları ve çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor.

OKUL TATİL EDİLMİYOR

Kapadokya gezisine giderken Aksaray'da meydana gelen kazada Zafer İlköğretim Okulu'nda çok sayıda öğrenci, öğretmen ve velinin öldüğü okulda eğitime devam edileceği öğrenildi. Çok sayıda arkadaşlarını ve öğretmenlerini kaybeden Zafer İlköğretim Okulu öğrencilerinin eğitimine ara vermeden devam edileceği öğrenilirken, öğrencelere psikolojik destek verileceği açıklandı.

Psikolojik danışman Nimet Talas, öğrencilere ve velilere psikolojik destek verileceğini belirterek, "Okulun devam etmesi çok önemli. Okulun tatil edilmesi gibi bir durum sözkonusu değil. Biz bu kaza sonrası velilere ve öğrencilere psikolojik destek vereceğiz. Okulda bu yönde bir çalışma yapılacak. Yarından itibaren dersler normal olarak devam edecek. Bu travmanın atlatılması açısından derslerin devam etmesi çok önemli. O nedenle biz hem psikolojik destek vereceğiz, hem de travmanın atlatılması için çalışmalar yapacağız. Feci kazanın duyulmasının ardından bir çok psikolojik danışman, okula başvurarak gönüllü olarak görev almak istediklerini belirttiler" dedi.

(FH-YK-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title