Haberler

Oda başkanı şaşkın! 5 bin TL maaşla şoför arıyorlar ama başvuran yok

Güncelleme:

Toplu ulaşım sektöründe istihdam edilmek üzere 5 bin TL maaşla 50 şoför aradıklarını söyleyen Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan, "Günlerdir ilan veriyoruz ne arayan var ne soran. O yüzden sadece ilan değil, eşe dosta haber de verdik. Belki bu sayede çalışacak kişi bulabiliriz" dedi.

Antalya Otobüsçüler Odası, kent içi toplu ulaşımda istihdam edilmek üzere 50 ulaşım personeli arandığı yönünde ilan verdi. Oda, 25 günlük mesai için aylık 5 bin TL maaş belirledi. İlan çıktıktan sonra birkaç kişinin kendilerine ulaştığını kaydeden Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan, "5 bin TL maaş verdik kimse oralı olmadı. Nedenini biz de anlamadık. Açıkçası şaşkınız" diye konuştu.

"İSTİHDAMA KATKI SUNMAYI İSTİYORDUK"

Hürriyet'te yer alan habere göre; Temmuz ayından itibaren başlayan normalleşmeyle birlikte gece 12.00'ye kadar toplu ulaşım seferlerinin sürdüğünü, bu nedenle şoför kadrosunu genişletmek istediklerini söyleyen Arslan, "Bu sayede hem Antalyalılara hem de şehre tatile gelenlere daha iyi hizmet vermeyi ve istihdama katkı sunmayı istiyorduk. Her şeye rağmen çabamız devam ediyor" dedi.

"EŞE DOSTA HABER DE VERDİK"

Yoğun dönemi atlatabilmeleri için daha fazla personel çalıştırmak zorunda olduklarını kaydeden Arslan, "Kapanma koşullarında otobüslerde birer şoför çalışırken şimdi 2 vardiyada 2 şoför çalışıyor. O nedenle mevcut kapasitemize ek olarak 50 şoför istihdam etmemiz gerekiyor. O yüzden sadece ilan değil, eşe dosta haber de verdik. Belki bu sayede çalışacak kişi bulabiliriz" diye konuştu.

"ŞEHİR DIŞINDA DA ARIYORUZ"

Arslan, şöyle devam etti: "Pandemi koşulları mı yoksa turizm sezonuyla birlikte artan şoför ihtiyacımı bu sürecin yaşanmasına neden oldu bilmiyoruz. Tabii biz personel sayımızı artırmak zorundayız o yüzden şehir dışında da arayışlarımızı sürdüreceğiz."

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500

Yorumlar (17)

emre ulusaloglu:

Ya kardeşim ben 3 siteye ilan verdim toplam 5 kişi başvurdu istanbulda..öyle asgari ücret falanda değil yani. bırakın bu işleri iş yokmuş şuymuş buymuş. Herkes az çalışıyım mesai az olsun parası dolu olsun peşinde. Herkes kolay yoldan parayı bulma peşinde.İşsizlik diye bir şey yoktur. İş seçen ve iş ahlakı olmayan insanlarımız vardır

25
113
yanıtYanıtla
Furkan Beşen:

Sen öyle sanmaya devam et... Akıllı bir insan bu cümleyi kuramaz.

yanıt35
yanıt8
Ahmet Çelik:

Ee tabi sende bu şöför ilanındaki gibi sabah 7:00 gece 24:00 adam çalıştırırsan ne şöför bulabilirsin nede çalışan!!! Yahu siz insanları enayi mi sanıyorsunuz? Yoksa kendinizi iki kuruş veriyor diye çok büyük bir şey mi olmuş hissediyorsunuz? Sizce Normal çalışma saati olan 8 saat mesai ve tüm sosyal haklar verilmiş olsa; bu vaddedilen 5000 maaşın yerine 4000 tl dahi verilseydi! Ben inanıyorum ki şimdi bir tane dahi şöför ihtiyaçları kalmazdı!!! Senin ki de bu misal güzel kardaşım...

yanıt5
yanıt1
Mehmet Sacli:

Az çalışayım değil bizde çalışıyoruz.Sen adamı 8 saat çalıştırabilirsin fazlası mesaiye tabi bu bir ikincisi şu konu ülkemize kanser gibi yayıldı nedir bu konu Agiyi vermemek maaş üstünden sigorta yapmamak yıllık izinleri vermemek aşırı çalıştırmak adam enayimi parasız mesaisiz fazla çalışsın alemin uyanığı sizmisiniz.

yanıt0
yanıt0
Çınar Saraç:

İnanan varsa bu ülkeyi terk etsin

116
17
yanıtYanıtla
Fırat Türk:

Sezonluk ariyorsa bulamaz tabi verin kadro

126
5
yanıtYanıtla
Hüseyin Dağdeviren:

İstanbulda 320 kişilik zabıta alımına Türkiyenin her yerinden başvuru oldu tam 37 bin kişi bırakın bu işleri işvarda insan beğenmiyor diye lanse ediyorsunuz. Bu devirde 5000 tl yi beğenmeyen çıkmaz.

95
8
yanıtYanıtla
Halil Habib:

Yalandan kim ölmüş

84
11
yanıtYanıtla
Cihan Gülseren:

Elamanları işkur üzerinden alıp, 3 ay işkur maaş veriyor 3 ay siz veriyorsunuz 6 ay deneme süresi dolunca koşulsuz kapı önüne koyuyorsunuz bırakın bu algı operasyonlarını Allah aşkına

84
9
yanıtYanıtla
Barış Yalman:

5000 TL brüt maaş. Kesintiler ve vergi dilimi ile ele geçen 3000 TL

60
9
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title