Haberler

Noter çalışma saatleri 2020 - Nöbetçi noter sorgulama, Noter vekalet ücreti

Güncelleme:

Noter ne iş yapar? Genellikle asliye ve sulh mahkemelerinin bulunduğu yerlerde faaliyet gösteren noterlikler, sabah 9.00'da açılış yaparlar ve 17.00'de günü tamamlarlar. Yaptıkları iş ve işlemlerle çeşitli belge ve işlemlere geçerlilik kazandırırlar. Noter hakkında detaylı bilgiyi derledik.

NOTER NEDİR?

Bireylerin haklarını güvenceye almak ve bu yolla anlaşmazlıkların önlenmesini veya hakça çözülmesini sağlamak amacıyla hukuk belgelerini düzenleyen ve onaylayan kişidir.

NOTER ÇALIŞMA SAATLERİ NELERDİR? NOTER KAÇTA AÇILIYOR? NOTER KAÇTA KAPANIYOR?

Noterler, sabah 9.00'da açılış yaparlar ve 12.30 ile 13.30 arasında da öğle arasına girerler. Kapanış saatleri ise 17.00'de olur. Öğle arasına giriş saati iş yoğunluğuna göre değişebilir.

NÖBETÇİ NOTER SORGULAMA

Koronavirüs önlemleri kapsamında saatler değişmektedir. Alınan önlemler dışındaki zamanlarda aşağıdaki linkten sorgulayabilirsiniz.

NOTER MEMUR MU?

Devlet memuru olarak bilinen noterler, Hukuk Fakültesi mezunu olmak ve stajını tamamlamış olarak noter olur belgesini almış olmak zorundadır. Her ne kadar kamu hizmeti olsa da noterlik bir memuriyet değildir.

NOTER VEKALET ÜCRETİ

Noterlikler yaptıkları her iş için faklı ücret alırlar. Vekalet işlemleri için de çeşitli ücretler söz konusudur. İşte vekaletname ücretleri:

* Araç Satışı İçin Noterden Vekaletname Verme Ücreti 150,00 TL

* Noter Avukata Vekaletname Verme Ücreti 150,00 TL

* Noterden Genel Vekalet Ücreti 550,00 – 1.000,00 TL

* Noterden Muhasebe Vekalet Ücreti 170,00 TL

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ TARAFINDAN AÇIKLANAN NOTER ÜCRETLERİ

Asgari Noter Ücreti

6,05 TL

Vasiyetname veya Dosya Düzenleme

273,59 TL

Bu işlemlerden vazgeçme veya bunların feshi, iptali ve değiştirilmesi yukarıda belirtilen ücretin üçte biri oranında ücrete tabidir.

Noter Sayfa Yazı

8,29 TL

Bir Dilden Diğer Dile Çevirme

68,63 TL

Emanet Eşyaların Muhafazası Ücreti

19,15 TL

Defter Açılış Onaylama 2020 Noter Ücretleri

Yüz sayfaya kadar olanlardan (100 sayfa dahil) 2,59 TL, yüz sayfadan yukarı her yüz sayfadan da 97 krş onaylama ücreti alınır. Yüz sayfadan fazla olan defterlerin küsuratı elli sayfaya kadar olursa ücret alınmaz. Elli ve daha fazla olursa 97 krş ücret alınır.

Aracılık Ücretleri 2020

Madde 12: Aracı noter, işin gerektirdiği her türlü giderden başka, her işlem için maktu olarak 1,85 TL aracılık noter ücretleri alınır.

NOTER NE İŞ YAPAR?

Yapılması kanunla başka bir makam, merci veya şahsa verilmemiş olan her nevi hukuki işlemi düzenler,

• Kanunlarda resmi olarak yapmaları emredilen ve mercileri belirtilmemiş olan bütün hukuki işlemleri Noterlik Kanunu hükümlerine göre yapar,

• Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi yapar,

• Alım-satım sözleşmesi yapar,

• Kanunlara uygun olarak hazırlanıp getirilen evrağın üzerindeki imza, mühür veya herhangi bir işareti veya tarihi onaylar,

• Protesto, ihbarname ve ihtarname gönderir,

• Kanunen tescili gereken işlemleri tescil eder.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Noter Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500

Yorumlar (3)

bursalı:

vekalet ücretleri neye göre yükseliyor

0
0
yanıtYanıtla
kemal:

en yakın noteri nasıl bulabilirim?

0
0
yanıtYanıtla
selin:

Teşekkürler bu çalışma saatleri güncellendiği zaman linkte görülecek mi?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title