Haberler

Nevruz Bayramı Kutlaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Savaşın tahribatlarını azaltmak için her şeyden önce barışın dilini kurmak ve savaş politikalarına karşı durmak zorundayız" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Savaşın tahribatlarını azaltmak için her şeyden önce barışın dilini kurmak ve savaş politikalarına karşı durmak zorundayız" değerlendirmesinde bulundu.

Tanrıkulu, Nevruz kutlaması dolayısıyla yayımladığı mesajda, kutlamaların barış talebinin kitlesel olarak dile getirildiği en büyük etkinliklerden biri haline geldiğini belirtti.

Anadolu'da, Ortadoğu'da ve genel olarak Asya halkları arasında baharın gelişini simgeleyen 21 Mart'ı, her halkın kendi diliyle isimlendirdiğini ifade eden Tanrıkulu, ne şekilde söylenirse söylensin, Nevruz'un manasının "yeni gün" olduğunu değerlendirdi.

Tanrıkulu, "Otuz yılı aşkın bir süredir ölümün, kanın, gözyaşının, acının, öfkenin, kötülüğün hakim olduğu coğrafyamızda tüm halkların en büyük ihtiyacı o yeni gündür. Barışın, dostluğun, iyiliğin egemen olduğu yeni bir günün özlemi milyonlarca insanın ortak hissidir" ifadelerini kullandı. Sezgin Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Özellikle Ortadoğu'yu kasıp kavuran savaşlar, katliamlar, insanlık suçları, karanlık ilişkiler, halkların barışa ve özgürlüğe olan özlemlerini tarifi imkansız bir noktaya taşımıştır. Savaşın tahribatlarını azaltmak için her şeyden önce barışın dilini kurmak ve savaş politikalarına karşı durmak zorundayız. Milyonlarca insanın yerinden olduğu, yüzbinlerce insanın hayatını kaybettiği Suriye ve Irak'taki çatışmaların son bulması, Türkiye'de kalıcı bir barışın sağlanması ve barış rüzgarının tüm bölgeyi tesiri altında tutabilmesi, yürüteceğimiz barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesine bağlıdır. Diktatöryal heveslere, savaş politikalarına, insanlık suçlarına karşı yeni bir günün doğuşuna hep beraber tanıklık edeceğiz. Bu anlamda Kürdüyle, Türküyle, Farsıyla, Kırgızıyla, Arnavutu veya Tatarıyla, 21 Mart'ı 'yeni bir gün' sayan tüm halkların Newroz- Nevruz Bayramı'nı kutluyorum."

Kaynak: AA / Politika

Nevruz Bayramı 21 Mart Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title